Clio Cup

Clio Cup: Dubbelslag Pim van Riet op Zolder (lang)


Moeilijke condities
Vahstal klom in de race sterk op. “Ik had een slechte start”, vertelde hij. Ondanks het uitvallen van Sheila Verschuur en Melvin de Groot viel hij in de eerste ronde terug van de vijfde startplek naar de negende plaats. “De eerste ronden waren een kwestie van overleven, ik zag bijna niks. Links en rechts zag ik de auto’s van de baan vliegen.”
In het vervolg van de race klom hij dus op naar de uiteindelijke vierde plek. Onderweg reed hij de snelste raceronde. “Ik heb laten zien dat ik ook onder natte condities bij de snelste rijders hoor.”

480_bergervoet_6838

Ook de toppers in de Olympia Cup hadden het moeilijk. Klassementsaanvoerder Peter Bergervoet kwam als winnaar (negende algemeen) over de finish. “Bij de start vlogen de auto’s links en rechts van de baan”, was ook zijn ervaring. “Het was vechten tegen het circuit en de condities. Ik heb onderweg geen inhaalacties ondernomen.”

480_steenmetz_6832

René Steenmetz eindigde als tweede (tiende algemeen). Er had meer ingezeten. “In het begin lag ik even vierde algemeen”, vertelde hij. “Vervolgens werd ik aangetikt, waarbij ik drie plekken verloor. Later moest ik nog een keer door het grind.”
Wilko Becker stelde de laatste podiumplek veilig.

480_becker_6819

Sterke race
Christiaan Jorissen en Addie van de Ven vielen tegen tijdens de kwalificatietraining, met respectievelijk de twaalfde en vijftiende startplek. Jorissen vocht zich sterk naar voren.

480_jorissen_6808

Halverwege de race lag hij op de vierde plaats, tot hij in een duel met Ronald Morien, Paul Vahstal en René Steenmetz even naast de baan terechtkwam en zijn vierde plek verloor aan Vahstal.

480_vd_ven_504

Uiteindelijk was de vijfde positie zijn deel.
Addie van de Ven klom in de race gestaag op naar de uiteindelijke zevende plaats, achter Ronald Morien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet