Clio Cup

Clio Cup: Dubbelslag Pim van Riet op Zolder (lang)


Zwaarbevochten derde plek

480_bleekemolen_start_467

480_bleekemolen_0073

Bij de start nam Michael Bleekemolen vanaf de tweede startplek de leiding. Doordat de vlak achter hem rijdende Sheila Verschuur en Melvin de Groot uitvielen, kon de rest van het veld opschuiven.

480_van_riet_0126

Vooral Pim van Riet profiteerde. Komende vanaf de zesde startplek lag hij na de eerste ronde al op de tweede plaats. Er ontspon zich een gevecht tussen de beide routiniers en voormalige teamgenoten, een strijd die uiteindelijk door Van Riet gewonnen werd. “Ik hoopte op een foutje van Michael. Dat foutje kwam toen hij zich verremde”, aldus Pim. Bleekemolen: “Ik was bezig met het verstellen van de remdruk. Toen verremde ik mij.”
Van Riet en Bleekemolen reden vervolgens vrij eenzaam naar de zege en de tweede plek. Voor Michael was dit pas zijn eerste podiumplek in de Dunlop SportMaxx Clio Cup dit seizoen. Achter het duo was er veel strijd.

480_morien_565

Ronald Morien kon lange tijd de laatste podiumplek vasthouden, totdat hij halverwege de race zijn meerdere moest erkennen in de zwaar aandringende Sandra van der Sloot.

480_vd_sloot_485

480_vd_sloot_0142

Zij bouwde vervolgens meteen een voorsprong op. Het duel om de derde plek leek daarmee beklonken, maar dat veranderde toen Paul Vahstal snel de aansluiting zocht en vond. Vahstal reed de laatste ronden vlak achter de legergroene Clio, maar zag geen kans om Sandra te passeren. “In de slotfase had ik veel last van onderstuur”, vertelde Sandra na de huldiging op het podium.

480_podium_6932

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet