Clio Cup

Clio Cup: Dubbelslag Pim van Riet op Zolder (lang)

480_van_riet_6888

Met twee zeges op het circuit van Zolder versterkte Pim van Riet zijn voorsprong in het tussenklassement van de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Gaat het de routinier nu eindelijk lukken om de felbegeerde, en gezien zijn staat van dienst ook verdiende, titel te pakken? Daar is nog geen zinnig woord over te zeggen. Paul Vahstal en Sandra van der Sloot volgen Van Riet in het tussenklassement in de slipstream.


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Tim Böhme, Chris Schotanus en Gerrie Hoekstra


Na de eerste race van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup op TT Circuit Assen werden Robert van den Berg en Paul Vahstal gediskwalificeerd. Van den Berg, die als derde over de finish kwam, ging hier niet tegen in beroep. Dit in tegenstelling tot Vahstal, die aanvankelijk als vijfde werd afgevlagd. Vlak voor de RTL GP Masters of Formula 3 op het circuit van Zolder deed het College voor Autosport Rechtspraak uitspraak. De diskwalificatie van Vahstal werd teruggedraaid, waardoor hij zijn punten behorende bij de vierde plaats terugkreeg.
Dit betekende dat Vahstal als klassementsaanvoerder aan de races op het circuit van Zolder begon.

Close training
Vanwege het drukke tijdschema werden de tijdtraining en de eerste race al op vrijdag verreden. De kwalificatietraining was buitengewoon spannend. Anders dan normaal op Circuit Park Zandvoort werden de rondetijden gedurende de training steeds sneller. De snelste tijden werden pas in de slotfase gereden. “In het begin van de sessie lag er veel zand op de baan. Later was er meer grip, toen gingen de rondetijden omlaag”, aldus Pim van Riet.
Robert van den Berg was uiteindelijk de snelste.

480_vd_berg_610

Zijn voorsprong op Sandra van der Sloot bedroeg slechts 0,002 seconde, Pim van Riet volgde op 0,003 seconde van de trainingssnelste.
Maar liefst veertien rijders kwalificeerden zich binnen één seconde achter Van den Berg.
Paul Vahstal reed de vierde trainingstijd, daarmee kwalificeerde de top drie in het tussenklassement zich in de top vier.

480_morien_steenmetz_495

Beste startplek voor Morien
Ronald Morien liet de achtste tijd noteren. Daarmee stelde hij de pole position in de eerste race veilig. “In de beginfase van de training was ik de snelste. Ik dacht dat de snelste ronden wel gereden waren en daarom ging ik de pits in”, aldus Ronald. “Vervolgens gingen de rondetijden toch nog omlaag.” Michael Bleekemolen reed de zevende tijd en mocht daarom in de eerste race naast Morien vanaf de eerste startrij vertrekken.

480_vd_ven_580

Addie van de Ven, nummer vier in de tussenstand, kwam niet verder dan de vijftiende startplek. Sebastiaan Bleekemolen stelde ook teleur met de negende tijd. “Ik had veel last van onderstuur”, verklaarde hij.
Wilko Becker was de snelste rijder in de Olympia Cup, het klassement voor de minder ervaren deelnemers. Becker (elfde algemeen) werd gevolgd door René Steenmetz (dertiende) en klassementsaanvoerder Peter Bergervoet (zestiende algemeen).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet