Sportscars

Sportscars: Dubbelzege voor Audi op Elkhart Lake. Pastorelli's 8e in GT2

In een wedstrijd die door zeven neutralisaties gekenmerkt werd maar waarbij het aan spanning zeker niet ontbrak pakte men bij Audi in de slotfase met de combinaties Luhr/Werner en Fässler/Pirro een prachtige dubbeloverwinning.

Tekst Willem J. Staat/PR Pastorelli
Foto’s Audi Motorsport/PRstart_road_america
Start van een prachtige ALMS-wedstrijd op het fantastische circuit van Elkhart Lake.

Zinderend slot
De ALMS-wedstrijd op het idyllisch gelegen Road America kende een zinderende slotfase. Pas zes ronden voor het einde konden de R10 TDI’s keihard toeslaan. Pas zes ronden voor het einde kon Marco Werner met zijn Audi R10 TDI de beide leidende Acura Honda’s verschalken. Marcel Fässler, die zijn debuut in de ALMS-serie zorgde in de allerlaatste ronde voor een adembenemende manoeuvre. Fässler: “De herstart aan het eind was ongelofelijk. Tussen mij en Brabham en de muur was het ongelofelijk smal. Maar het was alles of niets. En het pakte goed uit! Met deze tweede plaats ben ik ontzettend blij.”

Marco Werner die voor de 50e keer in de ALMS aantrad kon zijn jubileum met een overwinning bekronen. Werner: “Het was voor ons geen gemakkelijke overwinning. Zeker niet na de één na laatste herstart toen ik beide Acura Honda’s voor mij zag. Achter deze auto’s verlies je enorm veel downforce en het is heel moeilijk om er voorbij te komen. Eenmaal was ik zelfs naast de baan. Het heeft gewerkt, ik zat lang genoeg in de auto, maar ik heb er plezier aan beleefd.” Dr. Wolfgang Ulrich: “Eigenlijk zag het er door de vele neutralisaties niet naa ruit dat wij deze wedstrijd konden winnen. Maar door een goede performance van het team en de TDI Power hebben we toch een dubbeloverwinning kunnen boeken."

De combinatie David Brabham/Scott Sharp eindigde als derde, maar pakte wel de zege in de LMP2 klasse, gevolgd door de LMP2 Penske Porsche RS van Dumas/Bernard. In de GT1 klasse ging de overwinning naar de Corvette van O’Connell/Magnussen. In de GT2 klasse ging de zege naar de Porsche 911 GT3 RSR van Bryce Miller, Richard Westbrook en Dirk Werner.

elkhart_lake
Elkhart Lake wordt vaak de Amerikaanse Nurburgring genoemd.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet