NASCAR

NASCAR: Kyle Busch overleeft crash festival op Watkins Glenn

De NASCAR-roadrace op Watkins Glenn ontaardde in een behoorlijk crash Festival waarbij nogal wat deelnemers betrokken waren. De JGR-Toyota-coureurs Kyle Busch en Tony Stewart kwamen ongeschonden uit de strijd en pakten de eerste twee plaatsen.

Tekst Willem J. Staat
Foto;s Toyota Motorsports USA

busch_wglenn
Kyle Busch overleefde de concurrentie in Watkins Glenn zonder problemen.

Crash Festival op Watkins Glenn
Contact tussen de bolides van Michael McDowell en David Gilliland in de 11e bocht in de 83e ronde resulteerde in een megacrash waarbij maar liefst negen auto’s betrokken waren. Sam Hornish jr. spinde tegen de z.g. “watertonnen” die de pitmuur beschermen. Eén van die tonnen vloog zelfs over de pitmuur. Hornish jr: “Het is geen prettig gezicht als je de pitmuur zo snel op je af ziet komen. Ik denk wel dat ik mij morgen behoorlijk stijf zal voelen. Gilliland en McDowell werden door de sportcommissarissen ter verantwoording geroepen.

McDowell: “Ik ging er gewoon voor en ging naast hem rijden, maar er was gewoon niet genoeg ruimte.” Vanwege de enorme ravage moest de wedstrijd ruim 43 minuten met de rode vlag onderbroken worden. Tony Stewart sneerde: “Het zag er naar uit dat er minstens een drama had plaats gevonden. Ik verwachtte zelfs dat de plek met gele tape als “crime scene” gemarkeerd zou worden.”

Voor Kyle Busch kon de wedstrijd echter niet meer stuk. Hij ging met 80 bonuspunten voor de Chase naar de Cup naar huis. “Voordat de Chase begint zijn er nog vier races te gaan, maar er zijn nog genoeg mogelijkheden om te winnen” aldus Busch. Even leek het erop dat Busch achteraan moest starten omdat men vreesde hij in de qualiffying zijn motor overtoerd had. In dat geval had Busch achteraan moeten starten en dan had de wedstrijd er voor hem wel eens geheel anders uit kunnen zien.


UITSLAG
1. Kyle Busch Toyota 90 ronden
2. Tony Stewart Toyota 90 ronden
3. Marcos Ambrose Ford 90 ronden
4. Juan Pablo Montoya Dodge 90 ronden
5. Martin Truex Chevrolet 90 ronden
6. Kevin Harvick Chevrolet 90 ronden
7. Jimmie Johnson Chevrolet 90 ronden
8. Denny Hamlin Toyota 90 ronden
9. Carl Edwards Ford 90 ronden
10.Kurt Busch Dodge 90 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet