Sportscars

Sportscars: Friselle/Wilkins winnen GrandAm Watkins Glenn

De combinatie Brian Friselle en Mark Wilkins boekten afgelopen vrijdag hun tweede GrandAm zege op rij. Dit keer waren zij de sterkste op Watkins Glenn.

Tekst Willem J. Staat
Foto: GrandAm

grandam_start_watkins_glenn


Wilkins/Friselle sterk op Watkins Glenn
Brian Friselle nam vanaf pole direct de leiding. Na de reguliere stop in de 31e ronde continueerde Mark Wilkins de race in eerste positie. Wilkins moest de eerste plaats kortstondig aan Christian Fittipaldi prijsgeven. Toen Fittipaldi eveneens voor zijn reguliere stop naar binnen moest, kon Wilkins een voorsprong van ruim 19.939 seconden op de combinatie de Gainsco/Stallings Pontiac Riley van Alex Gurney/Jon Fogarty opbouwen.

Een neutralisatie voor de gestrande bolide van Andy Wallace zorgde indirect voor de nodige commotie. Direct na de herstart verloor onze zuiderbuur Eric van de Poele de controle over zijn Krohn Pontiac Racing Lola en ging bijna over de kop voordat hij keihard in de bandenstapels sloeg. Dit bracht het veld voor de tweede maal dicht bij elkaar, maar met nog ruim 32 minuten te gaan kon Wilkins zijn voorsprong verder uitbouwen en behaalde de tweede overwinning dit seizoen. Teleurstellend was het optreden van de Ganassi Telmex Pontiac Riley van Scott Pruett en Memo Rojas. In de wedstrijd waren de lijstaanvoerders in het kampioenschap amper een factor. Zij eindigden als dertiende op twee ronden achterstand van de winnaars.

Ook het team van Riley Matthews werd door pech achtervolgd. Jim Matthews kon de spinnende Ford Dallara van Ricky Taylor niet meer ontwijken en reed er vol op in. Voor de vijfde achtereenvolgende keer was het Riley Matthews team bij een incident betrokken. Teleurstellend voor Marc Goossens, want samen met Jim Matthews is hij nu uit de Top 10 in de stand om het kampioenschap verdwenen.

UITSLAG
1. Brian Friselle/Mark Wilkins Ford Riley 82 ronden 1u 48min. 23.345 seconden
2. Jon Fogarty/Alex Gurney Pontiac Riley + 1.966 seconden
3. Darren Law/David Donohue Porsche Riley + 2.222 seconden
4. Bill Auberlen/Joey Hand Porsche Riley + 4.455 seconden
5. Nic Jonsson/Riccardo Zonta Pontiac Lola + 12.036 seconden
6. Antonio Garcia/Christian Fittipaldi Pontiac Coyota + 13.217 seconden
7. Max Angelelli/Michael Valiante Pontiac Dallara + 13.531 seconden
8. Mark Patterson/Oswaldo Negri Ford Riley op 1 ronde
9. Jon Pew/Ian James Ford Riley op 1 ronde
10.Memo Gidley/Brad Jaeger Ford Dallara op 1 ronde


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet