Benelux Racing League

BRL: Molenaar en Stor winnen ook race 2

480_podium_brl_2_2380

Op de middelste trede van het BRL-podium stonden tijdens beide races van de RTL GP Masters of Formula 3 dezelfde personen. Donald Molenaar ging met beide V6-overwinningen aan de haal, Stor verstevigde zijn leidende kampioenschapspositie door bij de Lights twee keer te winnen. Molenaar zegevierde onbedreigd, Van Es en Van der Pol kwamen niet dichtbij. Theo Stor had tot aan de laatste bocht Marijn van Kalmthout op zijn bumper, maar Stor maakte zich breed genoeg om te zegevieren. René Zwikker behaalde de laatste podiumplaats.

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Tim Böhme en Boudewijn Pieters

480_start_brl_2_0292

Slimme start Molenaar
Bij de rollende start zit nummer twee Donny Crevels eigenlijk aan de gunstige kant van Donald Molenaar, maar de slimme Collé-rijder gooit meteen het gat dicht naar zijn achtervolger en duikt als eerste de 1ste Linkse in. Donny Crevels behoudt de tweede plaats, Jacky van der Ende pakt de tweede plaats van Sandor van Es. Daarachter passeert Phil Bastiaans Nelson van der Pol, maar de Limburger valt al weer snel terug.

480_stor_actie_0359

De start van de Lights verloopt wat chaotisch, want niets anders verklaart hoe Marijn van Kalmthout als tiende start en als vierde uit de startmêlee komt. Theo Stor behoudt de leiding voor Niels Hartvelt, Frank Gielens valt terug en wordt ook gepasseerd door René Zwikker.

Geweldig gevecht in de Lights
In de BRL Light is er een bloedstollend gevecht om de kopposities. Marijn van Kalmthout is als een komeet gestart en heeft zich als derde bij het kopgroepje gemeld. Daar heeft Niels Hartvelt de leiding overgenomen van Theo Stor, terwijl René Zwikker op het vinkentouw zit. Als Van Kalmthout de aanval opent gaan de drie koplopers gezamenlijk de eerste bocht in. Van Kalmthout trekt aan het langste eind, Stor volgt, terwijl Hartvelt een plaats verliest aan Zwikker. Stor laat het hier echter niet bij zitten en hij pakt even later de Light-leiding weer terug. De drie blijven continu op elkaars staart zitten, Niels Hartvelt moet afhaken.

Van Es rukt op
Na de wat mindere start komt Sandor van Es weer oprukken in de BRL V6. Donald Molenaar heeft een flink gat geslagen naar zijn gevolg, waar Crevels, Van der Ende, Van Es en Van der Pol in een groepje zitten. Eerst is het Van Es die zijn startplaats terugpakt ten koste van Jacky van der Ende. Vervolgens sluit Van Es aan bij Crevels en ook de Amsterdammer wordt aan de kant gezet door de Collé-rijder. Op hetzelfde moment wordt ook Jacky van der Ende weer gepasseerd, dit keer door Nelson van der Pol.

Van Es lijkt vervolgens de snelste en hij loopt weg bij het groepje. Crevels is wat snelheid kwijt en krijgt Van der Pol op zijn staart. Het duo van Peel Racing vecht fair en Van der Pol pakt de laatste podiumplaats.

Kevin Leest vertrok in race twee vanaf de dertiende positie. Kevin kende een hele sterke start waarbij hij zijn opmars kon inzetten naar de top 10. Hij zocht de aansluiting bij Phil Bastiaans die op positie 7 reed, maar dit lukte hem helaas niet meer voor het vallen van de vlag. Het hoge tempo dat Kevin in zijn Collé Rental & Sales BRL V6 had heeft hem op een keurige achtste plaats gebracht.

Van Kalmthout geeft niet op
De strijd om de BRL Light-overwinning duurt voort tot de laatste bocht, want Marijn van Kalmthout wijkt niet van de staart van Theo Stor. Daarachter moet René Zwikker wel een gaatje laten vallen en Niels Hartvelt is niet eens meer te zien.

480_stor_2_2353

Van Kalmthout blijft tot de finish vlak achter Stor aanrijden, maar de Zandvoorter houdt het gaatje continu groot genoeg om Van Kalmthout geen hoop te geven op een aanval. Achter het tweetal grijpt René Zwikker in de slotfase nog de laatste podiumplaats, hij passeert Niels Hartvelt. Hartvelt komt met een minimale voorsprong voor Eric van den Munckhof over de meet.

Molenaar laat touwtjes vieren
Het gat wat Molenaar in de openingsfase heeft weten op te bouwen is ruim voldoende om de race zorgeloos uit te rijden. Molenaar laat het tempo een beetje vieren, teamgenoot Sandor van Es komt nog wel wat dichterbij, maar het gat is groot genoeg. Ook Nelson van der Pol heeft zichzelf inmiddels een veilige marge verschaft en ook hij kan het laatste rondje nog van het uitzicht genieten. Donny Crevels eindigt als vierde, voor Jacky van der Ende. Henry Zumbrink vecht zich nog knap terug tot plaats zes, nadat hij in de eerste ronde even langs de baan kwam. Christiaan Frankenhoudt wordt zevende, voor Phil Bastiaans, Kevin Leest en Dick Freebird.

Collé BRL Light rijders
Tom Koop had zich tot doel gesteld om op het podium te geraken. Tom was na zijn start goed op weg. Zijn “vertrouwde BRL Light” bracht hem in staat om verder naar voren te komen. Totdat Tom bezoek kreeg van een pechduiveltje. Een uitstapje naar de grindbak was de oorzaak dat Tom zijn opmars naar het front moest staken. Tom Koop passeerde als zevende BRL Light deelnemer de start/finish.

De 22 jaar jonge Femke Terpstra vertrok vanaf de negende plaats. Voor Femke was het een vlotte maar vooral constante race. Zonder wijziging in positie sloot Femke dit Masters of Formula 3 weekend af door als negende de finish te passeren.

480_brl_reijntjens_r2

Gastrijder Arno Reijntjens startte als zesde vanaf de startgrid. Hij kon het tempo van de deelnemers in de BRL Light goed bijbenen, maar moest toch enkele posities gewonnen geven en zijn BRL Light langs de kant van het circuit parkeren. Arno Reijntjens finishte in race 2 als elfde.

Uitslag race 2 BRL V6, Masters of Formula 3
Circuit Zolder, 10 augustus 2008

1. Donald Molenaar, 12 ronden
2. Sandor van Es, op 2.394
3. Nelson van der Pol, op 4.554
4. Donny Crevels, op 9.964
5. Jacky van der Ende, op 10.793
6. Henry Zumbrink, op 19.106
7. Christiaan Frankenhout, op 21.078
8. Phil Bastiaan, op 23.396
9. Kevin Leest, op 24.947
10. Dick Freebird, op 25.373

480_podium_lights2_2386

Uitslag race 2 BRL Light
1. Theo Stor, 12 ronden
2. Marijn van Kalmthout, op 0.832
3. René Zwikker, op 7.901
4. Niels Hartvelt, op 16.296
5. Eric van den Munckhof, op 16.427
6. Dick van der Donk, op 18.086
7. Tom Koop, op 30.177
8. Leo Kurstjens, op 30.332
9. Femke Terpstra, op 1 ronde
10. Frank Gielens, op 1 ronde

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet