BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Bertus Sanders laat Huisman nog dichtbij komen

480_podium_bmw2_2259

Bertus Sanders heeft zonder al te veel moeite de tweede BMW 130i Cup-race gewonnen. De rijder van Racing Team Holland zat bij de start aan de goede kant, greep de leiding en stond die niet meer af. Duncan Huisman kwam in de slotfase nog dichtbij, maar ook niet meer dan dat en werd tweede. Het grote gevecht vond plaats om de derde plaats, waar Jan Joris Verheul lange tijd Tim Coronel, Bas Schothorst en Luuk Glansdorp achter zich hield. Maar op het moment dat Coronel Verheul passeerde reden Schothorst en Glansdorp tegen elkaar aan en was dit gevecht ten einde.

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Boudewijn Pieters em Tim Böhme

480_bmw_start2_1124

Verkeerde kant
Luuk Glansdorp werd door het magische rad de poleposition aangewezen, maar bij de rollende start is de tweede plaats idealer. Bertus Sanders heeft als tweede namelijk de binnenkant van de baan en kan zo gemakkelijk de leiding overnemen. Hetzelfde is te zien op de tweede startrij, waar Ducan Huisman Jan Joris Verheul passeert. De twee rukken samen op naar het podium als ze Luuk Glansdorp voorbij gaan en naar p4 verwijzen. Nummer vijf Coronel gaat slecht van start, hij wordt gepasseerd door Bas Schothorst en Dillon Koster.

Verheul in de verdrukking
Aan kop heeft Bertus Sanders snel een gaatje van anderhalve seconde op Duncan Huisman, die drie seconden voor Verheul ligt. Verheul kan het tempo niet bijbenen en heeft Luuk Glansdorp en Bas Schothorst op zijn hielen. Daarachter komt Tim Coronel oprukken, hij is Dillon Koster weer voorbij gegaan. Een goede actie van Schothorst brengt hem voorbij Glansdorp en teamgenoot Tim Coronel kan in Schothorsts kielzog ook gelijk voorbij steken aan de poleman. Nu kunnen de twee McGregor’s samen Verheul opjagen.

In de zesde ronde zet Schorhorst voor het eerst de aanval in op Verheul, maar deze slaat de aanval af en drukt Schorhorst weg. Gelijk is Coronel er als de kippen bij om zijn teamgenoot voorbij te gaan en nu mag Coronel het gaan proberen.

Pech voor Mickey Bertram
Achter het groepje Verheul, Coronel, Schothorst en Glansdorp was Mickey Bertram hard bezig om het gat te dichten en de aansluiting bij het vechtende viertal te vinden. Een kapotte band maakt echter een vroegtijdig einde aan zijn race.

480_twee_wielen_bmw_2215

Groepje valt uiteen
Na acht van de zestien ronden slaagt Tim Coronel erin om Jan Joris Verheul te passeren en de derde plaats op te eisen. Daarachter gaat het minder goed tussen Bas Schothorst en Luuk Glansdorp, want hen lukt het niet om te vechten zonder elkaar te raken. Glansdorp eindigt in de grindbak, Bas Schothorst kan met een afgebroken rechter voorwiel de pits nog halen, maar daar houdt het op.

Huisman dicht het gat
Met nog drie ronden te gaan verdwijnt de voorsprong van Bertus Sanders op Duncan Huisman als sneeuw voor de zon. De zeker lijkende overwinning komt zo nog in gevaar, want Huisman zal het zeker niet nalaten om, waar mogelijk, zijn auto naast die van Sanders te zetten. Zo ver laat Sanders het echter niet komen, want hij houdt het gat net groot genoeg. Coronel wordt derde, voor Verheul en Dillon Koster. Toine Nagel en Bernhard van Oranje eindigen op flinke achterstand, Lau Michielse komt met een ronde achterstand binnen.

480_finish_sanders_2249

Uitslag race 2 BMW 130i Cup Masters of Formula 3
Circuit Zolder, 10 augustus

1. Bertus Sanders, 16 ronden
2. Duncan Huisman, op 0.666
3. Tim Coronel, op 6.478
4. Jan Joris Verheul, op 12.449
5. Dillon Koster, op 29.245
6. Toine Nagel, op 55.512
7. Bernhard van Oranje, op 1:01.441
8. Lau Michielse, op 1 ronde

480_podiumrace2_bmw_2267
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet