Formule 1

Formule 1: Michelin-teams moeten zich melden bij de FIA

Alle op Michelin rijdende teams moeten zich woensdag 29 juni a.s. melden bij het FIA World Motor Sport Council in Parijs. Daar zullen zij gehoord worden naar aanleiding van het niet starten in Indianapolis. Daarmee komt er dus alsnog een staartje aan het afgelopen Formule 1 weekend. Daar startten toen maar zes van de twintig wagens, omdat Michelin de veiligheid van de banden niet kon garanderen.

Tekst: Pieter de Boer

Wat de gevolgen voor de teams kunnen zijn is niet duidelijk. Mochten er echter straffen uitgedeeld gaan worden, dan zit BAR in zwaar weer. Het Britse team werd eerder dit seizoen al geschorst voor twee races in verband met een illegale tank. Daarbij kregen ze ook een voorwaardelijke straf van één seizoen. Mochten ze nu inderdaad gestraft worden dan zal het seizoen voor BAR afgelopen kunnen zijn.

Fans

De gedupeerde fans van afgelopen weekend hebben van de organisatie van Champcar te horen gekregen dat hun Formule 1 kaartje ook daar geldig is als entree bewijs tijdens de eerstvolgende race op 26 juni in Cleveland. Dit aanbod is opvallend, omdat daarmee niet de Formule 1 zelf reageert. Het is dan ook maar zeer de vraag of fans hiermee akkoord gaan. Veel fans riepen al tijdens de race hun geld terug te willen. Mocht de Formule 1 in zijn geheel niet reageren op de oproep van de fans, op welke manier ook, dan lijkt de kans op volle tribunes volgend jaar uitgesloten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet