Formula Renault 2.0

NEC Fomule Renault 2.0: Tobias Hegewald heeft niets te vrezen, Dusseldorp tweede

In het NEC Formule Renault 2.0 heeft Tobias Hegewald een eenvoudige zege geboekt. Na een slechte start van poleman Bottas en nummer drie Da Costa greep Stef Dusseldorp even de leiding, maar deze werd al snel overgenomen door Hegewald. De Duitser verdween vervolgens aan de horizon en greep een gemakkelijke overwinning. Ook Stef Dusseldorp had weinig te vrezen, hij werd tweede. Derde werd alsnog Antonio Felix da Costa, hij stond lange tijd onder druk van de oprukkende Bottas, maar greep in de laatste ronde nog nummer drie Johan Jokinen.

Tekst: Daan Jeuken

Chaotische start
De start van de tweede race van het NEC Formule Renault 2.0 is erg chaotisch. Poleman Valtteri Bottas komt niet weg van zijn plaats en ook daarachter nummer drie Antonio Felix da Costa komt erg slecht weg. Iedereen moet hier omheen, maar wonder boven wonder levert dit geen grote schadegevallen op.

Nummer twee Stef Dusseldorp pakt de leiding, maar Tobias Hegewald neemt deze nog in ronde 1 over. Als derde volgt Nick Catsburg, voor Johan Jokinen. Da Costa is nog vijfde, voor de Nederlanders Nigel Melker en Daniel de Jong.

Hegewald er vandoor, weinig lucht voor Catsburg
Leider Tobias Hegewald heeft weinig moeite met Stef Dusseldorp, want na vier ronden heeft de Duitser al 7.5 seconde voorsprong op de Nederlander. Derde is Nick Catsburg, maar hij staat vol onder druk van Johan Jokinen en Antonio Felix da Costa, ook Bart Hylkema weet door het vechtende drietal de aansluiting te vinden.

Driedik richting bocht
De druk op Nick Catsburg wordt steeds groter en wanneer Johan Jokinen in ronde 5 de aanval opent, gaat Da Costa meteen mee. De twee duiken aan weerszijden naast Catsburg en driedik razen ze op de chicane af. Daar trekt Jokinen aan het langste eind, Catsburg weet nog wel Da Costa achter zich te houden. De Portugees blijft echter aanvallen en dit gevecht eindigt in zure druiven voor Catsburg, die naast de baan komt en terugvalt naar plaats tien. Da Costa pakt de vierde stek, voor Hylkema en Melker.

Bottas komt terug, maar verliest zijn hoofd
Polezitter Valtteri Bottas heeft wat recht te zetten na zijn beroerde start en dit lukt hem ook vrij aardig. De Finse kampioenschapsleider rukt snel op, ligt na vijf ronden tiende,twee ronden later zevende, en in ronde acht sluit hij op p5 aan achter Da Costa. Bottas plaats een aanval uit het niets, maar Da Costa laat zich niet foppen en pakt de plaats gewoon weer terug. Bottas heeft een erg zware kluif aan Da Costa en komt bocht na bocht uit diens spray, maar komt niet tot een serieuze inhaalactie. Het verdedigende werk van Da Costa wordt de Fin uiteindelijk te veel, want hij verremt zich dom in de chicane en rijdt zich vast in de grindbak.

Jokinen kukelt van het podium
Na het uitvallen van Bottas lijkt het gedaan met de strijd om de voorname posities, want daar zijn de onderlinge verschillen behoorlijk groot. Hegewald heeft een ruime voorsprong op Dusseldorp, die ook genoeg marge heeft op Jokinen. De Fin lijkt zich in de laatste ronde ook geen zorgen meer te hoeven maken om Da Costa, maar niets is minder waar. In de laatste ronde haakt de Portugees nog aan en passeert hij Jokinen nog, die van de baan schiet. Ook Bart Hylkema weet hem zo nog te passeren, Jokinen eindigt als vijfde. Daniel de Jong wordt zesde, voor Daniel Aho. Philip Forsman houdt de Nederlanders Nigel Melker en Nick Catsburg achter zich. Thomas Knopper eindigt als twaalfde, voor Kelvin Snoeks. Arnold Neveling wordt geklasseerd als twintigste.

Uitslag race 2 NEC FR2.0, Masters of Formula 3
Circuit Zolder, 10 augustus 2008

1. Tobias Hegewald, 14 ronden
2. Stef Dusseldorp, op 12.104
3. Antonio Felix da Costa, op 17.567
4. Bart Hylkema, op 21.683
5. Johan Jokinen, op 27.569
6. Daniel de Jong, op 35.053
7. Daniel Aho, op 35.383
8. Philip Forsman, op 40.289
9. Nigel Melker, op 46.306
10. Nick Catsburg, op 48.841
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet