Formula Ford

Formule Ford: Tom Coronel draait Simon Knap een loer

480_podium_tom_1290

Tom Coronel heeft op spectaculaire wijze de tweede Formule Ford-race van het Masters-weekend op zijn naam geschreven. De gastrijder streed een halve race met Simon Knap om de leidende positie, waarbij laatstgenoemde, winnaar van race 1, lange tijd aan het langste eind leek te gaan trekken. Coronel greep zijn kans echter in de allerlaatste bocht en pakte alsnog de overwinning. Knap moest genoegen nemen met de tweede plaats, Jeroen Mul werd na een uitstekende race knap derde.


Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Boudewijn Pieters en Gerrie Hoekstra


Problemen bij de opwarmronde
Rogier de Wit mag de tweede Formule Ford-race vanaf de voorste startrij van start gaan, maar in de opwarmronde gaat De Wit in de rondte en ziet hij zijn kans op succes al vervliegen. De Wit pakt bij de start echter weer gewoon zijn oorspronkelijke plaats terug, waar hij samen met Coronel het veld aanvoert.

Coronel is niet zo goed weg en wordt gepasseerd door Liroy Stuart die ook al gelijk jaagt op Rogier de Wit. John Svensson is slachtoffer van de starthectiek, hij spint van de baan en kan al in de eerste bocht weer uitstappen. Liroy Stuart jaagt inmiddels op de leiding, maar dit is niet nodig, want de wedstrijdleiding geeft De Wit een drivethroughpenalty, omdat hij als laatste had moeten starten.

Gastrijder op dreef
Na de slechte start krijgt Tom Coronel in de gastauto de smaak te pakken en hij zet de aanval in op leider Liroy Stuart. Deze is niet opgewassen tegen de ervaring van Coronel, die de leiding overneemt. Eenmaal aan kop loopt Coronel ook gemakkelijk weg bij zijn achtervolgers.

Stuart valt terug
In de openingsfase leek Liroy Stuart op weg naar het podium, maar nadat Tom Coronel hem is gepasseerd, gaat het de verkeerde kant op met Stuart. Hij wordt vrij vlot bijgehaald door Simon Knap die ook niet al te veel moeite heeft met het passeren van hem. Een ronde later is het ook Jeroen Mul die aanhaakt en gelijk voorbij gaat aan Stuart.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet