Benelux Racing League

BRL: Molenaar houdt Crevels van zijn lijf, Stor ongenaakbaar

Donald Molenaar heeft in de eerste race tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 Donny Crevels verslagen in een direct gevecht om de overwinning. Crevels drong de halve race aan, maar Molenaar maakte zijn wagen zo breed dat er niemand langs kon. Sandor van Es moest genoegen nemen met de derde stek. In de BRL Light leidde Theo Stor soeverein, Niels Hartvelt en Frank Gielens mochten mee naar het podium.

480_molenaar_r1

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Gerrie Hoekstra


Moeilijke omstandigheden
Regen zorgt altijd voor moeilijke omstandigheden, maar in de BRL levert het nog extra problemen. Op de natte baan kunnen de lichte BRL Lights namelijk een beter uit de voeten dan de BRL V6’en met hun overkill aan vermogen. De regen is echter opgehouden in Zolder, waardoor de baan snel opdroogt. Dit is goed nieuws voor de V6’en.

Bij de start is Nelson van der Pol prima weg vanaf plaats drie. Van der Pol passeert Donald Molenaar en jaagt op Sandor van Es. Ook de tweede Collé-rijder wordt opgejaagd door Van der Pol die de aanval inzet. Van der Pol passeert weliswaar Van Es, maar Donald Molenaar is slim en passeert de beide kemphanen. Nu moet Van der Pol weer opnieuw gaan aanvallen en bij zijn aanval gaan de twee samen door de grindbak. Molenaar behoudt de leiding, maar Van Es wordt weer tweede.

480_vanes_grind_r1
Ook Van Es kon in de hevige strijd zijn auto niet altijd op het grijze lint houden.

Uitstapjes
De omstandigheden zijn verraderlijk, wat een ervaren coureur als Jos Menten bewijst door van de baan te schieten. Ook Nelson van der Pol valt na zijn strijdlustige openingsfase terug wanneer hij langs de baan komt. Nu is de derde plaats voor Donny Crevels die aansluit bij Van Es.

Weer geen punten voor Van Kalmthout
Het begint het liedje van het seizoen te worden; Van Kalmthout heeft de poleposition, maar kan hier in de race niet van profiteren. De Ford-dealer draait na de eerste ronde de pits weer in met problemen aan de computer en na een reset komt hij met een ronde achterstand pas weer de baan op. Hiermee is hij weer uitgespeeld in de strijd om de bekers, waar Theo Stor de troef in handen heeft. Achter de Zandvoorter volgen René Zwikker en Eric van den Munckhof, maar de laatste houdt het hoofd niet koel en strandt in de grindbak. Hierdoor is de derde plaats voor Tom Koop, gevolgd door Niels Hartvelt.

480_maarten_r1

Pech is er wederom voor Maarten Overdijk. Onze razende reporter komt prima uit de startblokken, maar het is al snel gedaan met zijn race. Net als tijdens zijn eerste raceweekend maakt een opgeblazen motor wederom een vroegtijdig einde aan zijn race.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet