BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Bas Schothorst wint weinig enerverende wet race

480_podium1_1018

Bas Schothorst heeft de eerste race van de BMW 130i Cup gewonnen tijdens de RTL GP Masters. In de stromende regen stond de poleman in een weinig enerverende race slechts kortstondig de leiding af aan teamgenoot Tim Coronel. Coronel moest de hele race goed in zijn spiegels kijken, maar hield uiteindelijk Duncan Huisman van zich af, die het met de derde stek moest doen.

480_schothorst_r1

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Boudewijn Pieters en Gerrie Hoekstra


Wet race
De Master-zondag op het Belgische circuit Zolder kent een druilerig begin. De baan staat blank en de BMW 130i Cup-race krijgt het predikaat ‘Wet race’. Onder deze omstandigheden moet Bas Schothorst zijn poleposition verdedigen.

De start is prooi voor Tim Coronel, die vanaf plaats drie zowel Duncan Huisman als poleman en teamgenoot Bas Schothorst passeert. De twee McGregor-coureurs zullen samen een gat willen slaan naar Huisman, maar dit gebeurt niet voordat Bas Schothorst de leiding weer heeft teruggepakt van zijn teamgenoot. Achter de drie koplopers volgen Jan Joris Verheul en Bertus Sanders.

Totaal niet des BMW’s verloopt de start op de natte baan vlekkeloos en kan iedereen gewoon van start voor de eerste race van de dag. Het duurt tot ronde vijf voor de eerste serieuze schade is aan te tekenen; Pieter Christiaan van Oranje verliest van de condities, eindigt naast de baan en kan zijn race niet vervolgen.

480_pieter__spin_r1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet