Formula Renault 2.0

Div: Schitterende zege van Yelmer Buurman in Brits Formule Renault Kampioenschap

 buurman_wint

Op het circuit van Oulton Park heeft Yelmer Buurman zijn eerste zege in het Brits Formule Renault Kampioenschap gescoord. Een dag nadat hij zwaar over de kop was gegaan reed de Ubbergse coureur in de regen een vlekkeloze wedstrijd en won met ruim verschil op de eerstvolgende gefinishte.


Yelmer Buurmans eerste overwinning heeft heel wat voeten in de aarde gehad. In de vrije trainingen was hij op een opdrogende baan verreweg de snelste van de 23 rijders. Maar in de eerste kwalificatietraining reden er weer eens een paar in de weg en pakte hij teleurgesteld de zevende startplaats. In de tweede sessie reed hij met heel weinig brandstof en parkeerde zijn auto in de pits met de snelste tijd achter zijn naam. Tot zijn eigen verbazing doken er toch nog twee onder zijn tijd door. Zijn derde tijd beloofde echter veel goeds.

De start van Buurmans eerste race draaide uit op een grote chaos. Hij reed op de achterwielen van Rodolfo Gonzalez en werd de lucht in gelanceerd, met een meervoudige koprol als gevolg. Bij die crash raakten nog vijf rijders betrokken. Gelukkig had de Nederlander geen verwondingen opgelopen maar met zijn bolide was het treurig gesteld. “Alleen de monocoque is nog heel, verder is alles eraf gebroken en stuk. Gelukkig zijn we verzekerd”, vertelde de ongelukkige, wiens Fortec Motorsport team meteen aan de slag toog om de schade te herstellen. Zelfs monteurs van een ander team kwamen een handje helpen. Op zondagochtend stond er weer een raceklare auto in de box, zij het dat niemand wist of die een beetje behoorlijk zou sturen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet