Formula Ford

Formule Ford: Simon Knap ook in Zolder naar winst

480_finish_knap_0707

Simon Knap heeft de eerste Formule Ford-wedstrijd van de Masters of Formula 3 op zijn naam geschreven. Vanaf pole position leidde in eerste instantie Rogier de Wit maar toen de rijder uit het Engels Formule Ford kampioenschap in de eerste bocht na het rechte eind even rechtdoor schoot, profiteerde Knap optimaal en reed vervolgens gecontroleerd als winnaar richting de finish. In de laatste ronde verraste John Svensson door ten koste van De Wit de tweede positie voor zich op te eisen. In de Zetec Cup deed Maciej Krolikowski van zich spreken door nota bene bij zijn Formule Ford-debuut na een fraai gevecht met Arthur van Uitert meteen naar de overwinning te rijden.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Gerrie Hoekstra en Tim Böhme

480_dewit_0151

Vanaf pole position maakt Rogier de Wit de beste start en pakt de kop gevolgd door de vanaf een vierde plek uitstekend wegkomende Simon Knap.

480_coronel_0676

Een slechte start kent Tom Coronel die vanaf de tweede plaats meteen terugvalt naar plek vijf. Bij de eerste doorkomst heeft Geva-gastrijder Coronel Liroy Stuart alweer te pakken waardoor de volgorde is: De Wit, Knap, John Svensson, Coronel, Stuart. Daarachter volgen Henk Vuik, Rogier Jongejans Jennifer van der Beek, Jan Paul van Dongen, Jeroen Mul, Michel Florie. In de Zetec Cup heeft Arthur van Uitert polesitter Maciej Krolikowski weten te verschalken en dit duo wordt gevolgd door Claus Froekjaer-Lorendsen en Raymond Surink.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet