Formido Swift Cup

Swift Cup: Carlo Bermes snoept in laatste ronde pole af van Tim van Gog

480_bermes_kwal

Het leken wel taferelen uit de Formule 1; tegen het einde van de kwalificatie stond er na elke ronde een andere naam op de zo begeerde pole position. Tim van Gog leek in de laatste ronde zijn huidige topvorm te bekronen, maar als een duveltje uit het bekende doosje dook Carlo Bermes op het allerlaatste moment nog ruim onder zijn tijd door. De derde plaats is voor Pieter Schothorst.

Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Tim Böhme

480_top4_kwal

Het viel voor de meeste debutanten niet mee; zonder vrije training direct de kwalificatie in op een baan die je niet kent. Dat de baan door en door nat was van de wolkbreuk die even voordat de Swift de baan op mochten over Zolder losbrak hielp daarbij ook niet echt.
De eerste rondjes waren dan ook erg voorzichtig te noemen. Toen er toch een flauw zonnetje verscheen en de baan door de rijdende Swifts wat droge plekken ging vertonen werd het gaspedaal ook eindelijk gevonden en gingen de jongelingen er eens goed voor zitten. En met resultaat, want de snelle rijders van Assen waren ook nu in de frontlinie te vinden.

Teleurgesteld
Niels Langeveld was de eerste van het podium in Assen die aan de leiding ging. Lange tijd hield zijn snelle ronde stand, hij was de enige coureur die zijn Swift onder de 2.09 over het circuit stuurde. Carlo Bermes wist zijn tijd echter te verbeteren en omdat het inmiddels tegen het einde van de kwalificatie liep leek hij de beste zaken te doen. In zijn laatste ronde wist Tim van Gog zijn tijd echter toch te verbeteren. Niels Langeveld zag zijn goede positie op het laatst nog teniet gedaan door snelle rondes van Pieter Schothorst en Hans Bos, een vijfde plaats is op zich niet verkeerd in dit veld. Toch was de teleurstelling van zijn gezicht te lezen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet