Formula Ford

Formule Ford: Maciej Krolikowski maakt debuut tijdens RTL GP Masters

480_ff_krolikowski_2

Komend weekend zal Maciej Krolikowski tijdens de RTL GP Masters in Zolder zijn Formule Ford debuut maken. Hij zal uitkomen in de Zetec klasse voor het team van ACS Racing met een Van Diemen 2002.

Tekst: PR
Foto's: Michael Melis

Maciej heeft twee seizoenen in het Nederlands Kampioenschap karting gereden in de klasse Rotax Max. Dit seizoen was het tijd om de overstap te maken naar de autosport. De afgelopen maanden stonden in het teken van het zoeken naar sponsors en het juiste team.

480_ff_krolikowski_1

In juli heeft Maciej twee keer kunnen testen op het circuit van Zolder en deze dagen verliepen zeer goed. Zowel in de regen als op een droge baan kon Maciej het tempo goed volgen en liet hij zien over de juiste wagenbeheersing te beschikken. In samenspraak met teameigenaar Bas van Kuppeveld is besloten om tijdens RTL GP Masters te debuteren.

Maciej over zijn doelen voor het weekend: “De beide tests verliepen voor m’n gevoel heel goed. Doordat we allebei de dagen slechts anderhalf uur de tijd hadden om te rijden heb ik helaas geen proefstarts kunnen maken. De start wordt voor mij dus een zeer spannend moment. Verder wil ik een zo goed mogelijke debuutrace rijden en laten zien dat ik in de autosport thuishoor.”

Na het raceweekend zal worden gekeken naar het verdere verloop van het seizoen. Op dit moment zijn er onderhandelingen gaande om ook tijdens de Trophy in Zandvoort te kunnen racen. Een goed resultaat in Zolder kan hiervoor dan ook beslissend zijn. Voor volgend jaar is het doel gesteld om een compleet seizoen in de Formule Ford te rijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet