Supercar Challenge

DSC: Kuijer/Reijntjens crashen op Assen in leidende positie

divitec_aan_de_leiding_assen

Rondenlang reed Team Divitec Racing aan de leiding van de zaterdagrace in de Supersport I-divisie van de Dutch Supercar Challenge. Jeroen Reijntjens reed in Assen een schitterende eerste stint en ging als leider in de pits. Maar tien minuten voor het vallen van de finishvlag, in een poging de eerste overwinning van het team te behalen, schoot Carlo Kuijer van de baan. De Opel Astra GTC werd daarbij dusdanig beschadigd, dat de zondagrace voor het team in het water viel door onvoldoende voorbereidingstijd.

Tekst en foto’s: PR

Vrijdag
De coureurs van Team Divitec Racing kampten tijdens de vrije training en kwalificatie op vrijdag met forse koelingproblemen. Omdat het team besloot om voortijdig te stoppen om schade door oververhitting te voorkomen, reed Jeroen Reijntjens 'slechts' een vijfde kwalificatietijd. Reijntjens: "We hadden pole kunnen trainen, maar het kwam er helaas niet uit." De monteurs van Team Divitec Racing voerden daarna forse wijzigingen uit aan de koeling en de luchtgaten, om zo de twee races van twee uur te kunnen uitrijden.

Voor het eerst aan de leiding
Reijntjens ging goed van start en lag na een aantal ronden vierde in een treintje van de leidende Corvette, een Porsche en een Renault Megane. In de Ruskenhoek plaatste Reijntjens een mooie inhaalactie op de Renault Megane, waarna hij door pitstops van de Corvette en de Porsche rondenlang aan de leiding ging in de Supersport I-divisie. "Het ging gewoon goed. Ik had een goed ritme. We reden de tweede snelste raceronde. De snelheid zit er gewoon in tegenwoordig."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet