Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

ATS Formule 3: Swart en Saavedra zegevieren in Assen

De tweede race van de ATS Formule 3 op het TT Circuit Assen is gewonnen door Sebastian Saavedra. Onder belangstelling van ruim 55.000 toeschouwers kende hij een goede start kwam na 16 ronden als eerste over de finish. Laurens Vanthoor scoorde een prima derde podiumplaats voor Van Amersfoort Racing, terwijl Dennis Swart in de Trophy klasse de overwinning binnenhengelde.

Tekst: Sander Dorsman
Foto: Chris Schotanus

qa8y0619

Bij de start kwam Vanthoor niet goed van zijn plaats, maar doordat de als derde gestarte Hamad Al Fardan er direct vanaf ging, schoof hij toch een positie op. In de chaotische openingsfase waren Cecotto en Saavedra inmiddels op de rest uitgelopen, waardoor Vanthoor de aansluiting verloor op het tweetal. Hij bleef op de derde plaats steken, terwijl hij reeds meer dan tien seconden op de nummer 4 had opgebouwd.

Dennis Swart wist in de openingsfase behendig om de chaos heen te rijden en kwam als eerste in zijn klasse door. Hij schudde ook zijn naaste belager Herndlhofer langzaam maar zeker van zich af en nam een flinke voorsprong op de rest in de Trophy Cup. Zijn positie kwam nimmer meer in gevaar en Swart won dikverdiend de race in de ATS Formule 3 Trophy Cup.

Dennis Swart genoot na afloop van de race zichtbaar van zijn overwinning: “Helemaal te gek om juist voor het thuispubliek de volle winst binnen te halen. Ik stond groot in de programmaboekjes en er was veel mediabelangstelling. Ook hadden we veel gasten die naar de hoofdrace kwamen kijken. Het massaal opgekomen publiek bezorgde mij tijdens de bekeruitreiking een kippenvel moment. Fantastisch!”

Laurens Vanthoor van Van Amersfoort Racing was eveneens tevreden met zijn resultaat. “Ik pakte voor volle tribunes en veel belangstelling een fraaie derde plaats, waardoor ik weer veel punten heb gepakt. Meer dan een derde plaats zat er niet in. Ik kijk al met vertrouwen uit naar de zesde ronde van de ATS Formule 3 Cup op 16 en 17 augustus op de Nürburgring.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet