Supercar Challenge

DSC: Rizla Racing Days topweekend voor Nicky Pastorelli

480_dsc_rizla_040.jpg

Eindelijk was het dan zover… de eerste overwinning van de V8 Star. Nicky Pastorelli wist zowel zaterdag als zondag de overwinning naar zich toe te trekken tijdens de Rizla Racing Day op TT Circuit Assen. Na het succes van zaterdag had hij de smaak te pakken en reed onbedreigd naar zijn tweede overwinning van het weekend. Zijn grootste tegenstander was het weer. De regen kwam met bakken uit de hemel, maar dat kon het in groten getale opgekomen publiek ( 55.000! ) niet deren. De Rizla Racing Day blijft tenslotte een top evenement.

Tekst en foto’s: P.O.V.

Regen is niet bepaald een stimulans voor een vlekkeloze race. Het is te danken aan de vaardigheid van de DSC-coureurs dat er geen gekke dingen gebeurden. Ondanks dat Martin Short met zijn witte Mosler even de kop pakte, wist Nicky hem al in de eerste bocht voorbij te steken. Daarna volgde een gedisciplineerde race die Pastorelli de eindzege bracht. Een verdiende overwinning voor het Papagayo-team, die dit seizoen toch al de nodige tegenslag kreeg te verwerken.

480_dsc_rizla_431.jpg
Nicky Pastorelli onderweg naar de overwinning onder extreem natte omstandigheden

Stuivertje wisselen
Achter Pastorelli werd er zondag toch nog veel stuivertje gewisseld. Vanwege de overvloedige regen kwam het veld aarzelend op gang en leek het aanvankelijk een beetje een optocht. Martin Short viel terug met versnellingsbakproblemen. De eerste die hiervan profiteerde was Philippe Ribbens, die de fraaie Etec-Viper strak over het Drentse circuit stuurde. De V8 Star inhalen leek geen optie, die was al te ver weg, maar gewoon doorzwemmen (sorry… racen!) naar de finish zou alweer een tweede plaats opleveren. Voor de tweede keer tweede, dit weekend. Niet slecht, zelfs de drive-through-penalty vanwege een te korte pitstop, kon geen roet in het eten gooien. En goed voor de punten. Achter de gele Viper viel Martin Short nog verder terug. Ook René Snel en Cor Euser haalden hem in. Deze twee ervaren rotten in het racevak waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en maakten er een mooie show van. Snel wist Euser achter zich te houden, maar iedere ronde bleef het spannend hoeveel Cor dichterbij was gekomen. Het natte, glibberige wegdek maakte het er allemaal niet makkelijker op en hing een spin van één van de twee, voortdurend in de lucht. Uiteindelijk moest René opgeven met kortsluiting in het elektrisch systeem. Jammer, want de fraaie, oranje Porsche leek regelrecht op het podium af te rijden, maar de nattigheid was weer de scherprechter.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet