Porsche Cups

Porsche Supercup: Verzamelde reacties uit PSC na race in Budapest

psc_podium_budapest

Dankzij een tweede plaats in de Porsche Supercup-race van Budapest heeft autocoureur Jeroen Bleekemolen afgelopen zondag zijn leidende positie in het klassement wederom verbeterd. Het betekende voor de Aerdenhouter dit seizoen al weer de zevende podiumplaats in negen races. Terwijl Jeroens broer Sebastiaan Bleekemolen op plek 14 ook kampioenschapspunten veroverde, finishte vader Michael Bleekemolen tijdens zijn rentree in de Porsches als 20ste. Tim Buijs kwam voor Team Bleekemolen als 22ste over de meet.

Tekst: PR
Foto's: racecam.de en PR

In de meest prestigieuze merkencup ter wereld, zoals de Porsche Supercup ook wel wordt genoemd, is het voor titeljagers van belang om een zeer regelmatig seizoen af te werken. Wat dat betreft is Jeroen Bleekemolen aan een wel haast perfect racejaar bezig. Naast twee zeges en een derde plaats boekte de kampioenschapsleider vandaag al weer zijn vierde runner-up-positie. Omdat de concurrentie gedurende het seizoen wel de nodige steekjes heeft laten vallen, lijkt Jeroen met nog drie races te gaan recht op de titel af te stevenen. "Theoretisch kan ik de volgende wedstrijd, over drie weken op het stratencircuit van Valencia, al kampioen worden’’, aldus de 26-jarige Aerdenhouter.

Uitstekende uitgangspositie
Ook op het circuit van Budapest ging alles naar wens voor de jonge ‘Bleek’. "Ik had me als 2de voor de race gekwalificeerd en behield die plek na de start’’, vertelde hij na afloop. "Het racetempo was goed. Ik was precies even snel als polesitter Damien Faulkner en hoefde alleen hem voor te laten in de wedstrijd. Faulkner staat nu tweede in het kampioenschap op 38 punten van mij. Maar waarschijnlijk raakt hij zijn punten van de race in Monaco nog kwijt vanwege illegaal gebruikte benzine. Als hij die puntenstraf inderdaad krijgt, sta ik 51 punten voor op Jan Seyffarth met nog maximaal 66 punten te verdienen dit seizoen. Dan sta ik er natuurlijk meer dan uitstekend voor. En zou ik in Valencia al kampioen kunnen worden. Ik kijk sowieso uit naar die wedstrijd. Het is een stratencircuit en dat soort banen behoren tot mijn favorieten. Ik heb dit jaar Monaco al voor de tweede keer gewonnen’’, aldus Jeroen Bleekemolen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet