Supercar Challenge

DSC: Na regen toch nog zonneschijn voor Van der Hoek/Van der Zwaan in Assen

030808_ardi_arjan_rizla_2

Achtervolgd door pech leek het Dutch Supercar Challenge-weekend voor Arjan van der Zwaan, Ardi van der Hoek en Arjans broer Rob van der Zwaan niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in het water te vallen. Maar gelukkig voor de berijders van de Brinkmann-Motorsport-bolides én hun genodigden konden ze het weekend in Assen goed afsluiten. Gestart van achteraan eindigde de inhaalrace van de kampioenen Van der Hoek/Arjan van der Zwaan op de vijfde plaats en ging hun blauwe DTM Audi TTR na een dik uur racen precies twee meter eerder over de finish dan de rode bolide van Rob van der Zwaan, die tijdens de Rizla Racing Day als zesde werd afgevlagd.

Tekst: PR/Marc Kok
Foto’s: Peter Vader

Voor Arjan van der Zwaan en Ardi van der Hoek, de titelverdedigers in de snelle GT-klasse, begon het weekeinde op de befaamde Drentse racepiste nog voortvarend. Ardi van der Hoek had tijdens de kwalificatie de snelste tijd op de klokken gebracht. Naast de pole-position voor race 1 levert dat immers ook een bonuspunt voor het kampioenschap op. "Ardi had tijdens de eerste heat op zaterdag bovendien een superstart. Omdat onze grootste concurrent Nicky Pastorelli ook nog een drive through penalty kreeg, liep Ardi in totaal ruim 40 seconden weg’’, wist Arjan van der Zwaan. "Ardi reed tevens de snelste raceronde, waardoor we wederom een bonuspunt veroverden. Toen ik halverwege het stuur overnam, kon ik in principe relaxed naar de zege rijden. Ik had echter de pech dat op een gegeven moment het gas bleef hangen, door het grind ging en tegen de bandenstapels knalde. Dat was natuurlijk vreselijk balen, want nu was de wedstrijd ineens over en hadden we niks. Bovendien had ik tijdens de qualifying ook al last van hangend gas gehad, dus dat was niet zo fijn.’’

Aardige afsluiting
"De jongens van Brinkmann-Motorsport hebben vervolgens de hele nacht doorgewerkt om de schade aan de wagen te herstellen’’, vervolgt Arjan van der Zwaan. "Dat hebben ze perfect gedaan. Daardoor konden we zondag tijdens de tweede manche weer van start gaan. Al moesten we door het resultaat van de eerste race wel achteraan starten. Omdat het heel hard regende, was het lastig inhalen. Zeker omdat ik vergeten was de blower aan te zetten, waardoor mijn ramen besloegen en ik weinig kon zien. Ondanks dat heb ik een mooie inhaalrace van startplek 40 naar positie 8 kunnen neerzetten’’, aldus Arjan. Halverwege kwam Ardi van der Hoek in de wagen. "Vervolgens heb ik nog een aantal wagens kunnen inhalen. Zo verschalkte ik in de allerlaatste bocht Arjans broer, Rob van der Zwaan. Zo pakte ik op de finish de vijfde plaats. Gezien de omstandigheden ben ik zeker tevreden met die klassering’’, aldus Ardi van der Hoek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet