V8 Supercars

V8 Supercars: Ford 2 - Holden 1 in Winton

In het Australische Winton scoorde Ford met de coureurs Jamie Whincup en Will Davison twee zeges terwijl Holden-coureur Garth Tander de laatste wedstrijd op zijn naam schreef.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Ford Australië

whincup_winton
Jamie Whincup op weg naar de overwinning in Winton

Ford 2-Holden 1
Poleman Mark Winterbottom kon in de eerste wedstrijd niet daadwerkelijk van zijn pole profiteren. Een kapotte linkerachterband verknalde zijn wedstrijd en hij eindigde uiteindelijk teleurstellend als 21. Jamie Whincup en Will Davison domineerden in de eerste wedstrijd, terwijl Holden-coureur Garth Tander nog verwoede pogingen deed om de tweede plek te veroveren.

In de tweede wedstrijd boekte Will Davison de tweede V8 Supercarzege in zijn carrière. Alleen tijdens de pitstopwindow verloor Davison tijdelijk de leiding, maar werd eigenlijk nimmer bedreigd voor de zege. Mark Winterbottom eindigde met zijn Ford Falcon als tweede, terwijl Garth Tander wederom de derde plek voor zich opeiste. Veteraan Russell Ingall werd met zijn Holden het onschuldige slachtoffer van enkele spinnende deelnemers bij de start en moest met een beschadigde stuurinrichting opgeven.

In de derde wedstrijd ging de zege naar Garth Tander, terwijl Russell Ingall een fantastische wedstrijd reed en met zijn Holden nog als zevende zou eindigen. Ingall: “Tussen de races door had de crew slechts een half uur de tijd om die auto nog in orde te krijgen. Het is al een mirakel dat ik hier als zevende eindig en zelfs de snelste ronde op naam schrijf. Voor de crew is dit fantastisch.” James Courtney zag een goede klassering in rook opgaan toen hij een fout maakte en tot overmaat van ramp nog eens te vroeg reed na een stop, waarbij hij zijn wiel in de pitlane verloor. Courtney eindigde als 25e op twee ronden achterstand.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet