Porsche Cups

Porsche Supercup: Winst Faulkner, goede zaken Jeroen Bleekemolen met tweede plaats

Jeroen Bleekemolen heeft uitstekende zaken gedaan in zijn jacht om de Porsche Supercup-titel. Door achter Damien Faulkner de tweede plaats te pakken in de race op Budapest, heeft de Aerdenhouter zijn leidende positie in het kampioenschap nog verder versterkt. Patrick Huisman kende ook een goed weekend en pakte met plek 3 zijn eerste PSC-podium van het seizoen.

Tekst: Marc Kok

Bij de start van de race over 14 ronden is Jeroen Bleekemolen goed weg en behoudt hij P2 achter polesitter Damien Faulkner. Jaap van Lagen heeft zelfs een plekje winst geboekt en gaat van P4 naar 3. De snelle man uit Wekerom moet even later zijn gewonnen plaats echter weer prijsgeven aan Patrick Huisman, die vanaf plek 5 was gestart en aan een sterk weekend bezig is.

Drie Nederlanders in de kop
Bij de eerste doorkomst zijn Faulkner en Bleekemolen al aardig weggereden en knokt Van Lagen met Huisman om P3. Terwijl Rosina met een lekke band uit de wedstrijd verdwijnt, zitten achter koploper Faulkner en de drie Nederlanders Bleekemolen, Huisman en Van Lagen de coureurs Danny Watts, David Saelens, Marco Holzer en Lance David Arnold,

Spin Buijs
In de derde ronde spint Tim Buijs als hij op de huid wordt gezeten door zijn ploegmaat bij Bleekemolens Race Planet, Sebastiaan Bleekemolen. Als Sean Edwards met Nicolas Armindo in contact komt, ziet eerstgenoemde zijn race beëindigd worden vanwege het oplopen van een lekke band. Jaap van Lagen heeft het moeilijk in de vierde ronde als hij gepasseerd wordt door Danny Watts. Even later moet Van Lagen, die met wegliggingsproblemen lijkt te kampen, nog meer terrein prijsgeven en zakt hij al terug naar positie 9.

Seyffarth ver weg
Mike Verschuur, die in de kwalificatie een nette 9de tijd had laten noteren, ligt op dit moment op P13. Sebastiaan Bleekemolen (begonnen vanaf P23) is 17de en zijn vader Michael 24ste. Jan Seyffarth, de grote titelconcurrent van Jeroen Bleekemolen, is pas 19de. Chris Mamerow, een andere kampioenschapspretendent, is ook pas 10de.

Pitmuur
Terwijl Norbert Siedler in de zesde ronde in de rondte wordt getikt, wordt Marc Benz op het rechte eind tegen de pitmuur geknald en valt hij uit met flink wat schade. Mike Verschuur is inmiddels Van Lagen gepasseerd en ligt 11de, twee plaatsen voor de steeds verder terugvallende Jaap. Sebastiaan Bleekemolen is 15de, vader Michael 22ste, Simon Frederiks 23ste en Tim Buijs (die na zijn spin toch kon doorrijden) is bijna halfkoers op P24 terug te vinden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet