GT

ADS: FIA GT: Groeten uit Spa

24h_spa_4

De organisatie van het FIA GT-kampioenschap, dat inmiddels al aan z'n twaalfde seizoen bezig is, heeft ooit een enorme (en volgens ons ook enorm lelijke, maar dat is persoonlijk) trofee laten maken voor de coureur met het hoogste aantal overwinningen in de serie. Lange tijd stond dat record met elf zeges op naam van Bernd Schneider (FIA GT met Mercedes-Benz in 1997 en 1998), vervolgens stelde Jamie Campbell-Walter met Lister het record op twaalf overwinningen en sinds Adria dit jaar is de Oostenrijker Karl Wendlinger de nieuwe recordhouder. De Tiroler behaalde in Italië zijn 13e FIA GT-zege en staat sinds Oschersleben al op 14. De trofee links is voor hem om mee naar huis te nemen. "Gelukkig krijgen we die grote niet mee", verzuchtte echtgenote Sophie.

24h_spa_5

Overigens nemen ze het bij de FIA GT-organisatie met de juiste schrijfwijze van namen niet zo nauw. Mercedes-Benz-coureur Schneider, die de zeer Duitse voornaam Bernd draagt, werd opeens verbasterd tot Bernard. Nou ja, het is duidelijk wie er bedoeld is.

24h_spa_6

Een van de vele culinaire specialiteiten in de Ardennen zijn de bekende "moules", ofte wel mosselen. Een goede afsluiting van een fraaie dag in Spa!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet