Formule Renault 3.5

Div: Giedo van der Garde gaat conditietraining doen met Heikki Kovalainen

480_giedo_in_auto_8601

Dankzij Giedo’s sterke persoonlijke ontwikkeling en opvallende resultaten (aanvoerder van de Renault World Series met 96 punten versus 55 punten voor nummer 2 Julien Jousse) is hij uitgenodigd door Vodafone McLaren Mercedes om zijn conditie verder te ontwikkelen met Heikki Kovalainen in Finland van 4 tot en met 7 augustus. Dit meldt Giedo op zijn website. Heikki Kovalainen is zonder twijfel een van de meest fitte coureurs in de Formule 1 op dit moment, waardoor Giedo in de gelegenheid wordt gesteld om zich met de beste op dit gebied te meten.

Tekst: Gigaracing.com

Martin Whitmarsh, CEO Formula 1 Vodafone McLaren Mercedes, zegt: “Wij zijn erg onder de indruk van Giedo’s mentale en fysieke ontwikkeling dit jaar. Het Vodafone McLaren Mercedes driver development program zal hem op alle fronten coachen om zijn natuurlijke talent naar het hoogst mogelijke niveau te ontwikkelen. Dit omvat complete sessies in onze racesimulator waar hij wat snelheid en consistentie betreft een sterk resultaat neerzet maar ook mentale coaching en driver fitness. Wij vertrouwen erop dat hij zijn ontwikkeling voortzet door ons driver development program waarin het trainen met Heikki hem in staat stelt om te op trainen op het hoogste professionele niveau.

De beste plek
Giedo zegt: “Ik zie er naar uit om samen met Heikki dit intensieve trainingsprogramma te doorlopen. Ik bewonder hem om zijn sterke focus en toewijding aan het professionele racen. Ik verheug mij op dit trainingsprogramma wat een welkome onderbreking is midden in dit hectische en succesvolle seizoen. Het zal mij weer dichter bij mijn doel brengen om een allround en pure coureur te worden. Ik verwacht dat de bossen van Finland de beste plek zullen zijn om mij voor te bereiden op mijn volgende race op de Nürburgring in Duitsland.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet