Diversen

Div: Rotterdamse autosportevenementen in teken van New Energy

Aandacht voor milieu en eco-oplossingen tijdens Bavaria City Racing en ING RaceSalon

Tekst PR

De Rotterdamse race-evenementen Bavaria City Racing en ING RaceSalon besteden dit jaar speciale aandacht aan ‘new energy’ in de autosport en de automotive sector. In de ‘Green Zone’ van ING RaceSalon in Ahoy en via de ‘New Energy Demo’ tijdens Bavaria City Racing in de Rotterdamse binnenstad ziet het publiek diverse bijzondere auto’s die op milieuvriendelijkere wijze worden aangedreven. Van voertuigen op koolzaad, bio-ethanol, elektriciteit en zonne-energie tot bolides met hybride- en zuinige benzineoplossingen. Evenals vorig jaar compenseert sponsor ING de uitstoot van C02 bij de Rotterdamse autosportevenementen, door te investeren in duurzame energieprojecten.

In aansluiting op andere sectoren kleurt ook de automotive sector gestaag naar groen. De vraag wordt steeds groter en de branche haakt daarop in door steeds meer serieuze alternatieven voor het traditionele rijden aan te bieden. Merken als Renault, SEAT, Lexus, Toyota, Lotus en Smart laten het publiek in Rotterdam diverse types van hun ‘schone’ uitvoeringen zien. Ook zullen drie teams die deelnamen aan de Shell Eco Marathon acte de présence geven. “Op ING RaceSalon en Bavaria City Racing willen we laten zien dat ‘schoon’ en ‘racen’ heel goed samen kunnen gaan. Wij hopen daarmee een bijdrage te leveren aan de bewustwording bij het publiek”, aldus Robert Heilbron namens de organisatie.

Klimaatneutraal
ING, hoofdsponsor van het ING Renault F1 Team dat op beide autosportevenementen aanwezig is, heeft net als vorig jaar een speciaal programma opgezet, ter compensatie van de CO2-uitstoot. ING wil verantwoord omgaan met de negatieve milieueffecten van deze evenementen en compenseert daarom zowel ING RaceSalon als Bavaria City Racing, inclusief alle racedemonstraties en bezoekersstromen. Dit doet ING door wereldwijd duurzame energieprojecten mogelijk te maken, die bijdragen aan een vermindering van de wereldwijde uitstoot van CO2.

ING RaceSalon en Bavaria City Racing 2008
ING RaceSalon en Bavaria City Racing vinden plaats op 15, 16 en 17 augustus respectievelijk in Ahoy Rotterdam en de Rotterdamse binnenstad. De organisatie van Bavaria City Racing adviseert bezoekers met het openbaar vervoer te komen. Ook ING RaceSalon in Ahoy Rotterdam is goed bereikbaar met metro en bus. Beide evenementen bieden autosportliefhebbers volop gelegenheid om de racewereld van dichtbij te beleven. Meer informatie over programma en toegangskaarten is te vinden op www.bavariacityracing.nl en www.racesalon.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet