Supercar Challenge

DSC: Startveld tijdens Rizla Racing Day om je vingers bij af te likken

dsc_vooraf_assen_3

Het is één van de grootste racedagen van het jaar en het is nog gratis ook! Dit weekend maakt de Dutch Supercar Challenge deel uit van het programma van de Rizla Racing Day waar je naast autoraces ook kunt genieten van motorraces, kartraces, stunts en een spectaculair demoprogramma.

Tekst en foto’s: PR

De volle tribunes maken de Rizla Racing Day altijd erg speciaal voor veel DSC teams waardoor ze geneigd zijn net dat stapje extra te zetten, wat de strijd om de overwinning nog intenser maakt. De ingrediënten zijn immers volop aanwezig: een vol veld van 55 GT’s en Tourwagens uit de GT en Supersport I divisie. Vanwege het gebruik aan tijd kunnen de overige divisies helaas niet starten, iets waar de purist natuurlijk maar even om weent; dat wat overblijft is genoeg om uw vingers bij af te likken.

dsc_vooraf_assen_2

GT
In de GT divisie hebben we dit jaar al zes verschillende winnaars gezien in acht races, de competitie is dan ook feller dan ooit tevoren! Na hun overwinning op Oschersleben staan Robert de Graaff en Philippe Ribbens met de ETEC Viper SRT-10 op kop in het kampioenschap, echter Martin Short die evenals Cor Euser al twee overwinningen heeft geboekt dit jaar zal graag reclame maken voor zijn Mosler MT900 en laten zien aan de 50.000 man wat het potentieel is. Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan worden tot op heden veelvuldig geplaagd door de pechduivel, wellicht dat de kampioenen op vaderlandse bodem meer geluk hebben en het potentieel kunnen laten zien.

Outsiders
Dan zijn er altijd nog de outsiders zoals Elmar Grimm en Robert van der Zwaan die het tempo gevonden hebben in de DTM Audi TTR, Kevin Riley en Ian Flux die terug zijn van weggeweest in hun Mosler MT900, Biense Dijkstra die de primeur heeft door als eerste een Porsche 997 GT3RSR in te zetten in de Dutch Supercar Challenge of 1 van de 21 andere GT’s die hier niet genoemd staan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet