Diversen

Div: Ook inwoners Julianadorp (gem. Den Helder) tegen komst 'circuit Zandvoort'

start_dtm
De DTM onlangs op Zandvoort. Zullen deze wagens ooit in Julianadorp gaan rijden?

Zoals bekend onderzoekt de Provincie Noord-Holland de mogelijkheden om het circuit van Zandvoort naar Julianadorp (gemeente Den Helder) te verplaatsen. Nadat het Circuit Park Zandvoort bij monde van Erik Weijers al heeft aangegeven niks te zien in een verhuizing, komen nu ook inwoners van Julianadorp fel in opstand.

Tekst: Marc Kok

Actie
Met flyers en een website proberen verontruste dorpelingen de omgeving te mobiliseren tegen de plannen van de provincie om het circuit eventueel te verplaatsten naar Julianadorp. Op de protestwebsite spreken de inwoners hun ongerustheid uit. Volgens de bewoners zouden in Julianadorp wellicht 200 woningen en boerderijen moeten worden gesloopt om de eventuele komst van een circuit mogelijk te kunnen maken.

‘Tegen overlast’
De inwoners stellen overigens niet tegen een circuit te zijn. "Maar wel tegen de overlast die een circuit op deze plek zal veroorzaken’’, aldus de website. Men stelt absoluut niet gecharmeerd te zijn van de ‘herrie’ die het circuit met zich mee zou brengen. Ze zijn tevens boos op de Noord-Hollandse gedeputeerde van de Provincie Ton Hooijmaijers, die continu de indruk wekt om zijn circuitverhuisplan hoe dan ook door te drukken. "Wij willen dat je met je handen van onze huizen en Julianadorp afblijft!! Als ze jouw huis zouden platgooien piep je ook wel anders’’, aldus de protestsite richting Hooijmaijers.

'Identiteit Julianadorp verdwijnt'
De bewoners zijn bang dat het niet bij een onderzoek blijft. De gemeenteraad van Den Helder, waar Julianadorp onder valt, houdt 19 augustus op initiatief van de ChristenUnie en de PvdA een extra raadsvergadering over het plan, zo meldt RTV Noord-Holland. De inwoners van Julianadorp zijn er al uit dat zij het circuit niet in hun gemeente willen. "Julianadorp zal nooit meer de titel ‘parel van de kop van Noord-Holland’ kunnen dragen, want Julianadorp zal Julianadorp niet meer zijn, zal haar identiteit volledig kwijt zijn’’, staat op de protest-website.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet