Porsche Cups

Porsche Supercup: Michael Bleekemolen rijdt laatste vier seizoensraces in PSC

f86961cf25271c2fb1d64cc1bd59fea848355b3f23e2a_bleeke2
Michael Bleekemolen reed dit jaar al de Porsche Supercup-race van Monaco.

Eigenlijk zou hij komend weekend lekker in Frankrijk op zijn boot dobberen. Maar toen Jetstream Motorsport belde of Michael Bleekemolen de resterende vier wedstrijden van de Porsche Supercup 2008 wilde rijden, hapte de ervaren coureur toe. "Dus race ik zondag op het circuit van Budapest’’, vertelt ‘Bleek’, die zijn zoons Jeroen en Sebastiaan op het asfalt als collega-rijder zal tegenkomen.

Tekst: Marc Kok
Foto's: PR

Jetstream Motorsport is in de Porsche Supercup een absoluut topteam. In 2006 won de renstal het kampioenschap met Richard Westbrook, waarna halverwege vorig jaar Jeroen Bleekemolen aan zijn successerie bij de formatie van Marcel Kesseler begon. Ook dit seizoen gaat Jetstream als de brandweer, aangezien Jeroen Bleekemolen riant aan kop gaat en de grote titelkandidaat is.

Tweede rijder
"Marcel heeft dit jaar wat problemen gehad met zijn tweede rijder(s)’’, geeft Michael Bleekemolen aan, die vanmiddag de deal met Jetstream rond maakte. "Marcel zoekt iemand die weet hoe het is om te rijden in de Porsche Supercup én die de boel niet snel stuk rijdt. Uiteindelijk heeft hij mij benaderd.’’

michael_bleek_monaco

Kalender
Michael wordt dus de ploegmaat van Jeroen. Komend weekend is Budapest het decor van de snelle Porsches, waarna het circus dit jaar ook nog Valencia (24 augustus), Spa (7 september) en Monza (14 september) aandoet.

Mooie banen
"Budapest is met zijn korte bochtjes, waar je continu tweede, derde versnelling rijdt, eigenlijk niks voor mij. Bij het vele optrekken moet ik mezelf continu tot rust manen, anders ga ik veel te veel gummen’’, vertelt Bleekemolen senior. "Maar het stratencircuit van Valencia en de banen van Spa en Monza zijn natuurlijk prachtige circuits om te racen. Ik heb dit seizoen ook Monaco mogen doen, dus ik rijd dit jaar op de vier leukste banen.’’ Lachend: "Ik heb eigenlijk altijd geluk in het leven.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet