Diversen

Div: Renger v.d Zande met Arden naar Bavaria City Racing

Autosporttalent Renger van der Zande zal op zondag 17 augustus tijdens Bavaria City Racing de GP2-bolide van het Trust Team Arden door de straten van Rotterdam sturen. Hiermee is het de eerste keer dat een GP2-auto een demonstratie verzorgt tijdens een autosportevenement. Van der Zande en het Trust Team Arden bereiden zich voor op deze primeur in de pitstraat van ING RaceSalon, 15 en 16 augustus in Ahoy Rotterdam.

Tekst PR

Trust Team Arden
Het in 1997 opgerichte GP2-team van huidige Red Bull Racing teambaas Christian Horner kent veel Nederlandse betrokkenheid. Hierdoor kon het niet ontbreken tijdens Bavaria City Racing en ING RaceSalon. De komst van het team wordt mede mogelijk gemaakt door Argos Oil B.V.. Organisator Robert Heilbron is blij met de komst van het GP2-team. “Bavaria City Racing en ING RaceSalon staan bekend om de vele Formule 1-demonstraties, maar vormen ook een platform voor al het racetalent dat Nederland rijk is. Ik ben daarom ook blij met de komst van het Trust Team Arden met Renger. Echt goed om te zien dat het Nederlands bedrijfsleven betrokken is bij de autosport”, aldus Heilbron. Christian Horner reageerde eveneens verheugd met de inbreng van het team. Eerder deze maand was hij met het Red Bull Racing F1-team aanwezig tijdens de eerste editie van Moscow City Racing, dat eveneens medegeorganiseerd werd door Rotterdam Racing.

Bekend terrein
De protegé van Mercedes Benz Sport is bekend met het parcours in de binnenstad van de havenstad. Afgelopen jaren was van der Zande een vaste deelnemer in het hoofdprogramma van Bavaria City Racing. Vorig jaar gaf hij een demonstratie in de Formule 3-bolide van het Italiaanse Prema Power Team, waar hij ook dit jaar voor uitkomt in de Formula 3 Euroseries. Voor de huidige nummer vier in het kampioenschap wordt het niet de eerste kennismaking met de GP2-bolide. Eerder dit jaar testte hij al met succes de 600 pk sterke GP2-auto. De winnaar van de Formule 3 Euroseries-race op Zandvoort reageerde verheugd dat hij wederom in Rotterdam de honderdduizenden bezoekers mag trakteren op donuts en burn-outs. “Afgelopen winter heb ik voor het eerst getest voor Trust Team Arden. Dat ging erg goed. Ik ben erg trots dat dit een vervolg krijgt en dat ik ben uitgenodigd door het team om naar ING RaceSalon te komen en tijdens Bavaria City Racing de eerste demonstratie van een GP2-auto ooit te geven. Ik zal mijn uiterste best doen om mijn trouwe fans en sponsors een spectaculaire show te geven. Maar eerst ga ik vechten voor mijn positie in het Formule 3 kampioenschap”, aldus van der Zande.

ING RaceSalon en Bavaria City Racing 2008
Naast de deelname van het Trust Team Arden zullen binnenkort meerdere grote namen worden bekend gemaakt. Zowel ING RaceSalon als Bavaria City Racing beloven ook dit jaar een groots spektakel te worden. Beide evenementen bieden autosportliefhebbers volop gelegenheid om de racewereld van dichtbij te beleven. Meer informatie over programma en toegangskaarten is te vinden op www.bavariacityracing.nl en www.racesalon.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet