Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: Tim Buijs vechtlustig op Nürburgring

tim_buijs_nurburgring_1

Tijdens de zevende ronde van de Porsche Carrera Cup op het circuit van Nürburgring (Duitsland) toonde Tim Buijs vanmiddag zijn vechtlust. Komende vanaf de twintigste startpositie wist hij in recordtempo veel tegenstanders te verschalken. Ondanks een touche en een spin eindigde de inwoner uit Nijmegen de 23 ronden tellende race uiteindelijk op de vijftiende plaats en voegde hij opnieuw twee punten aan zijn totaal toe. In de tussenstand om het kampioenschap bezet Buijs momenteel de 25ste positie met zeven punten.

Tekst en foto’s: PR

Vrije trainingen en kwalificatie
Het raceweekend werd zoals gebruikelijk gehouden in het voorprogramma van de populaire Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Op vrijdag vonden op de 3,629 meter lange baan twee vrije trainingen plaats. Voor de 22-jarige coureur opnieuw een uitdaging om in recordtempo het circuit met de Porsche te leren kennen. In de eerste training van dertig minuten zat de Eichin Racing-coureur er met oude banden bijzonder goed bij. Met een tijd van 1:33.198 eindigde de Nederlander op een keurige twaalfde plaats en behaalde daarmee zijn beste resultaat van het seizoen. Hij was slechts zes tienden verwijderd van de snelste deelnemer. Ook in de beginfase van de tweede training ging het goed. Pas toen Buijs zijn oude banden inruilde voor een nieuw setje rubber, moest hij terrein prijsgeven. Met een tijd van 1:33.388 belandde Buijs teleurgesteld op plaats 27.

Strijdplan
Na bestudering van de data en veelvuldig overleg met zijn team, trok hij het strijdplan voor de beslissende kwalificatie. Buijs benutte op zaterdag beide sets nieuwe banden in de belangrijke tijdtraining, maar kwam een fractie te kort om zich daadwerkelijk te kunnen meten met de rijders in de top vijftien. Ondanks dat hij zich flink wist te verbeteren, moest hij genoegen nemen met de twintigste plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet