Diversen

Div: Eerste seizoenszege voor Ammermüller in Formula Master

Michael Ammermüller heeft in Brands Hatch zijn eerste Formula Master-overwinning behaald. De Duitser starte van de derde plaats, passeerde Caliendo en profiteerde van de fout van poleman Sandtler. Tweede werd Daniel Mancinelli, winnaar van race 1 Chris van der Drift werd derde.

Tekst: Daan Jeuken

De reversed grid zet winnaar van race 1 Chris van der Drift op plaats acht, terwijl Tim Sandtler vanaf poleposition mag vertrekken. Ammermüller start als derde, maar grijpt bij de start gelijk de tweede plaats van Michel Caliendo. Nadat Josef Kral in ronde twee van de baan spint komt de safetycar de baan op. Vier ronden later is de herstart, waarbij leider Sandtler de druk van Ammermüller niet kan weerstaan. Sandtler spint van de baan en geeft de leidende positie hiermee over aan zijn landgenoot.

"Het heeft lang geduurd, maar ik ben erg blij dat ik nu dan eindelijk gewonnen heb", reageerde Ammermüller. "We hebben veel geleerd van race 1 en hadden nu een goede set-up. Na de fout van Sandtler was ik bijna de hele race alleen, maar het gevaar van de safetycar lag altijd op de loer. Dit is een goede opstap naar mijn thuisrace op Oschersleben, waar we volgende week ook nog gaan testen. Het is altijd fijn om door extra veel fans te worden aangemoedigd."

Uitslag race 2 Formula Master Brands Hatch
1. Michael Ammermüller, 28 ronden
2. Daniel Mancinelli, op 19.456
3. Chris van der Drift, op 19.789
4. Harald Schelgemich, op 20.006
5. Frankie Provenzano, op 24.113
6. Maichel Meadows, op 24.623
7. Alejandro Nunez, op 29.487
8. Fabio Leimer, op 30.027
9. Michele Caliendo, op 33.108
10. Norbert Siedler, op 40.281
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet