Formule 3

F3 Euro Series: Jon Lancaster behaalt eerste overwinning

lancaster_actie
Jon Lancaster behaalde op de Nürburgring zijn eerste F3-zege

Jon Lancaster heeft op de Nürburgring zijn eertste overwinning in de Formule 3 Euro Serie behaald. De Britse rijder van het Franse team ART Grand Prix leidde van start tot finish en reed zo de zege naar huis. De Ierse Manor Motorsport-rijder Niall Breen eindigde als tweede en stond daarmee voor de eerste keer in zijn loopbaan in de Euro Serie op het podium. De derde plek was voor de Fransman Jules Bianchi, die in de slotfase stand hield tegen de druk van zijn opkomende ART-teamgeenot Nico Hülkenberg en zo zijn tweede podiumplek van het weekend veiligstelde.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat

Bij de start van de race bleven Daniel Ricciardo en Renger van der Zande staan. Ricciardo’s auto werd getroffen door Mika Mäki, die niet meer op tijd kon uitwijken. Van der Zande reed een paar ronden later de pits in, waar hij zijn auto parkeerde. “Ik kwam niet goed weg. Het team dacht dat er iets met de motor was, en omdat we twee races met de motor moeten doen, zeiden ze dat het beter was als ik de pits in zou komen”, vertelde Van der Zande na afloop van de race.. Lancaster reed ondertussen onbedreigd zijn ronden, met Breen op de tweede plaats en Bianchi als derde.

Halverwege de race voerde de safety-car twee ronden lang het veld aan, nadat de Venezolaan Rodolfo Gonzales in de NGK-chicane, voorheen Veedol-S, in de rondte was gegaan en achterwaarts op de kerbstone was beland, waar hij met vier wielen in de lucht vast stond en met geen mogelijkheid zijn auto meer in beweging kon brengen. Nadat hij door de baanposten uit de benarde positie was bevrijd, kon de race worden hervat.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet