Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Charles Zwolsman tweede op Portland in Formule Atlantic

Charles Zwolsman eindigde in de eerste Formule Atlantic wedstrijd op zaterdag als tweede achter Tonis Kasemets uit Estland. Na een slechte start maakte Zwolsman veel goed.

Tekst: Willem J. Staat

De Duitser Andreas Wirth, die vanaf pole vertrokken was moest in de 24e van de 35 ronden tellende wedstrijd de leiding aan Kasemets afstaan. Beide kemphanen vochten wiel-aan-wiel om de kop, waarbij contact niet geschuwd werd. Uiteindelijk kon Kasemets in Turn 12 zijn Duitse tegenstander aftroeven. De zwaar teleurgestelde Duitser die daarna met wegliggingsproblemen kampte eindigde als derde.

Charles Zwolsman,die als derde getraind had,was direct bij de start bij een aanrijding betrokken waardoor hij de gehele wedstrijd met veel onderstuur kampte.Maar in de slotfase wist Charles leider Kasemets behoorlijk onder druk te zetten waarbij hij zelfs de snelste ronde op zijn naam schreef. "Ik wist eigenlijk niet of ik wel het gehele kampioenschap zou doen en nu sta ik zelfs aan de leiding" klonk het enthousiast na de finish.De als tweede geëindigde Zwolsman kwam slechts 1.049 secs. op winnaar Kasemets te kort.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet