Diversen

Div: Formula Master: Chris van der Drift profiteert van andermans problemen

Chris van der Drift heeft op Brands Hatch race 1 van de Formula Master gewonnen. De Nieuw-Zeelandse Nederlander trainde al poleposition, maar kreeg vijf plaatsen straf omdat hij zijn vliegende tijd onder geel had gereden. Van der Drifts teamgenoot Sergey Afanasiev mocht zo vanaf poleposition vertrekken, maar Van der Drift herstelde de orde in de race.

Tekst: Daan Jeuken

Het werd Van der Drift niet zo heel moeilijk gemaakt op Brands Hatch. Bij de start won hij al twee plaatsen omdat Fabio Leimer slecht wegkwam en Kasper Andersen de pits in reed. Poleman Afanasiev werd gepasseerd door Siedler, maar in ronde 13 veroorzaakte Afanasiev een ongelukt met Siedler, alsmede met Salaquarda. De laatste twee moesten de strijd staken, Afanasiev werd gediskwalificeerd voor het veroorzaken van een te voorkomen aanrijding.

“De kwalificatie was goed, maar toen kregen we te horen dat we vijf plaatsen naar achteren moesten”, analyseerde Van der Drift. “Dat maakt uiteraard een groot verschil, want inhalen is hier erg moeilijk. Maar Kasper Andersen en Fabio Leimer verdwenen al en met het ongeluk tussen Norbert Siedler en Filip Salaquarda kon ik zomaar naar de leiding rijden.”

Uitslag race 1 Formule Master Brands Hatch
1. Chris van der Drift, 20 ronden
2. Marcello Puglisi, op 1.771
3. Maichel Meadows, op 3.947
4. Daniel Mancinelli, op 4.296
5. Alberto Costa, op 4.728
6. Michael Ammermüller, op 5.508
7. Michele Caliendo, op 6.514
8. Tim Sandtler, op 7.112
9. Frankie Provenzano, op 10.224
10. Alejandro Nunez, op 12.358

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet