Formule 3

Formule 3: Nico Hülkenberg verdedigt op Zolder titel RTL GP Masters of F3

pb_masters08_2

De RTL GP Masters of Formula 3 op het Circuit Zolder in België kent ook dit jaar weer een bijzonder sterk deelnemersveld. Voor de 18e editie van de belangrijkste internationale Formule 3-race van het seizoen zijn niet minder dan 38 coureurs uit 18 landen ingeschreven, met daarbij uiteraard alle toppers uit de Formule 3 Euro Serie en het Brits Formule 3-kampioenschap. Een bijzonder feit is dat de winnaar van vorig jaar, de Duitser Nico Hülkenberg, ditmaal zijn titel zal verdedigen. In de historie van de Masters kwam dit tot nu toe slechts één keer eerder voor.

Tekst: PR
Foto’s: Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

Met Hülkenberg (ART Grand Prix) en diens landgenoot Christian Vietoris (Mücke Motorsport), beiden overigens behorend tot het management van Willi Weber, komen twee Duitse coureurs naar Zolder die dit seizoen al races gewonnen hebben in de Formule 3 Euro Serie. Datzelfde geldt voor Vietoris’ teamgenoot, de Finse rookie Mika Mäki, van wie ook het nodige mag worden verwacht.

VW motor
Waar Hülkenberg, Vietoris, Mäki en consorten allemaal rijden met een Dallara-Mercedes, heeft de leider in de tussenstand van de Euro Serie, de Italiaan Edoardo Mortara, juist de beschikking over de Formule 3-motor van Volkswagen, die vorig jaar in de serie debuteerde. Het wordt dit keer dus voor het eerst dat de nieuwe Volkswagen-motor ook tijdens de Masters van de partij zal zijn.

Britse afvaardiging
De Spanjaard Jaime Alguersuari, uitkomend voor het team Carlin Motorsport, staat momenteel gedeeld aan de leiding in de tussenstand van het Brits Formule 3-kampioenschap. Hij komt eveneens naar de Masters, net als zijn Nieuw-Zeelandse teamgenoot Brendon Hartley, die vorig jaar als invaller tijdens de Masters zijn Formule 3-debuut maakte en het op Zolder verrassend goed deed. Kijkend naar de diverse landenteams heeft Groot-Brittannië met acht coureurs de sterkste vertegenwoordiging tijdens de RTL GP Masters of Formula 3, gevolgd door Frankrijk met vijf rijders en Spanje met vier deelnemers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet