Porsche Cups

Porsche Supercup: Nieuw podium vergroot titelkansen Jeroen Bleekemolen (update)

hockenheim_jeroen_bleekemolen

Jeroen Bleekemolen heeft zondag op het Duitse circuit van Hockenheim uitstekende zaken gedaan in zijn jacht op de titel in de Porsche Supercup. De 26-jarige Aerdenhouter pakte achter Chris Mamerow en de sterk rijdende Jaap van Lagen een derde plaats, terwijl zijn grootste concurrent Jan Seyffarth met plek 16 ver achterbleef. Sebastiaan Bleekemolen finishte als 18de, terwijl zijn ploegmaat bij Team Bleekemolen Tim Buijs vlak achter hem als 19de over de meet kwam. Terwijl Patrick Huisman als 9de werd afgevlagd, noteerden de HSF Porsche Eindhoven-coureurs Paul van Splunteren en Simon Frederiks een 23ste en 24ste plaats.

Teksten: PR
Foto's: PR en racecam.de

Jeroen Bleekemolen wist zich tijdens de kwalificatie al goed in de top te melden. Met een derde chrono in de officiële tijdtraining verschafte de klassementsleider zich een goede uitgangspositie voor de Porsche Supercup-race, die vandaag in het voorprogramma van de Grand Prix Formule 1 op Hockenheim werd verreden.

Heel goede start
"Ik had in de wedstrijd een hele goede start en pakte al bijna de eerste plek’’, vertelde Jeroen na de wedstrijd over 14 ronden (64 kilometer). "Helaas ging Jan Seyffarth even later vol in de aanval en zette hij, bij het ingaan van een bocht, zijn wagen in mijn zijkant en viel ik terug van plek 2 naar 4. Niet veel later remde Nicolas Armindo te laat en reed hij me van achteren vol aan. Gelukkig kon ik de Porsche nog net op de baan houden en doorgaan. Omdat op hetzelfde moment Jan Seyffarth een fout maakte, spinde en heel veel terrein verloor, was ik terug op positie drie. Die plek heb ik – achter racewinnaar Chris Mamerow en Jaap van Lagen - vervolgens goed naar huis kunnen rijden’’, aldus Jeroen Bleekemolen, die met nog vier races voor de boeg een grote voorsprong van 34 punten op Seyffarth heeft opgebouwd.

Goede uitgangspositie
Met maximaal 22 punten per raceweekend (20 voor een zege en 2 bonuspunten voor een pole-position) te winnen, ziet het er zeer goed uit voor de Aerdenhouter om zijn eerste titel in de sterkste merkencup ter wereld te veroveren. "Ik sta er zeker prima voor, maar het blijft nog wel spannend. Als ik twee keer pech heb, sta ik weer achter. Niettemin heb ik hier al met al een heel goed weekend gehad.’’

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet