IndyCar

IRL: Fout bij Ganassi pakt goed uit

De natuur bezorgde Scott Dixon en het team van Chip Ganassi geluk op Nashville Superspeedway. Omdat Dixon over de radio te laat werd binnengeroepen moest hij op de baan blijven.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Honda Racing USA

nashville
In Nashville krijg je als winnaar traditioneel een "Country Guitar"


100e overwinning voor Ganassi
Een geluk bij een ongeluk. De plotseling invallende regen bezorgde het team van Ganassi de 100e overwinning in “American Open Wheel Racing” Terwijl alle teams zich met de brandstofstrategie bezighielden had men bij Ganassi oog voor het weer, dat men verkeerd inschatte.” Scott Dixon: “Eerst was ik ontzettend kwaad maar toen ik de regen naar beneden zag komen dacht ik dit gaat goed voor ons uitpakken. Diegenen die in de 148e ronde een stop hadden gemaakt leken een kans op de overwinning te hebben, maar toen de regen in de 167e ronde met bakken naar beneden kwam en er vier ronden later definitief werd afgebroken waren zij kansloos geworden. Scott Dixon: “Fantastisch dat een miscommunicatie het beste uitpakte.”

Ook de Brazilianen Tony Kanaan en Helio Castroneves leken aanvankelijk aanspraak op de overwinning te maken. Penske-coureur Helio Castroneves vertrok vanaf pole en eindigde als derde en staat op 63 punten achterstand op Scott Dixon als tweede in het kampioenschap genoteerd. Marco Andretti, die in Lime Rock in de ALMS-wedstrijd van start was gegaan en naar Nashville was teruggevlogen had zich beter de moeite kunnen besparen. Hij crashte samen met Ryan Briscoe in de muur. Ook Ryan Hunter Reay, de held van Watkins Glenn verdween roemloos van het toneel nadat hij de plotseling langzamer wordende auto van Wil Power ontweek, eindigde zijn race tegen het beton.

UITSLAG
1. Scott Dixon Dallara Honda 171 ronden
2. Dan Wheldon Dallara Honda 171 ronden
3. Helio Castroneves Dallara Honda 171 ronde
4. Tony Kanaan Dallara Honda 171 ronden
5. Danica Patrick Dallara Honda 171 ronden
6. Vitor Meira Dallara Honda 171 ronden
7 .Buddy Rice Dallara Honda 171 ronden
8. Ed Carpenter Dallara Honda 171 ronden
9. Darren Manning Dallara Honda 171 ronden
10.Mario Moraes Dallara Honda 170 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet