DTM

DTM: David Coulthard in 2009 in de DTM?

480_ekstrom_9833
Zien we David Coulthard volgend jaar met Red Bull-kleuren in de DTM?

Twee onderwerpen domineren vanmorgen in de Duitse dagbladen bij de berichtgeving over de DTM: de galavoorstelling van Audi in de zesde race van het seizoen op Zandvoort, en de mogelijke komst van David Coulthard als coureur in de toerwagenklasse voor volgend jaar. Vorige week verklaarde Coulthard, in 1991 de allereerste winnaar van de Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort, dat hij eind dit jaar een punt zet achter zijn loopbaan in de Formule 1. En hoewel hij vorige week ook zei, geen interesse te hebben om in een andere klasse te racen, doet nu het gerucht de ronde dat hij, in navolging van vroegere collega-F1-rijders als Jean Alesi, Heinz-Harald Frentzen, Mika Häkkinen, Ralf Schumacher en Christijan Albers, mogelijk ook in de DTM zou kunnen stappen. Het initiatief hiervoor zou afkomstig zijn van energiedrankgigant Red Bull, waarvoor Coulthard momenteel in de Formule 1 actief is.

Tekst: René de Boer
Foto: Fast Company


Daar zit natuurlijk wel een lastig aspect aan: Red Bull is al sinds jaar en dag nauw verbonden met het Abt-Audi-team, waar coureurs Mattias Ekström en Martin Tomczyk in de kleuren van Red Bull rijden. Mocht Coulthard echter in de DTM stappen, dan alleen met Mercedes-Benz, het merk waarmee hij bij McLaren zijn grootste successen in de Formule 1 vierde. Volgens het Duitse sportpersbureau SID heeft Coulthard dit afgelopen weekeinde aan Mercedes-Benz-sportdirecteur Norbert Haug laten weten.

Audi: "Geen contact met Coulthard"
Audi-sportdirecteur dr. Wolfgang Ullrich verklaarde tegenover diezelfde SID, geen contact te hebben met Coulthard. "David Coulthard is een groot sportman, die zijn sporen heeft verdiend. We hadden en hebben echter geen contact met hem. Op het moment zijn we nog niet bezig met onze rijderskeuze voor 2009", zo wordt de Oostenrijker door de SID geciteerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet