DTM

DTM: Ekström zegeviert op Zandvoort, race Albers zeer snel over na crash

ekstrom2

Mattias Ekström heeft vanmiddag in Zandvoort de DTM-race gewonnen. De Zweedse titelverdediger, die leidde van start tot finish, gaf zichzelf een prachtig verjaardagscadeau aangezien hij morgen 30 jaar wordt. Klassementsleider Timo Scheider boekte een tweede plaats, terwijl Tom Kristensen op P3 het Audi-feestje compleet maakte. Christijan Albers had een slechte middag, want zijn race eindigde zeer prematuur na een crash.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Boudewijn Pieters, Gerrie Hoekstra en Tim Böhme

Mattias Ekström mocht vanmiddag om 13.03 uur vertrekken vanaf pole-position. De regerend kampioen weet met Timo Scheider en Tom Kristensen twee Audi-ploegmaats om zich heen. Christijan Albers, die bij de opwarmronde in de S-bocht gemotiveerd moet raken door de oranje rookwolken die de Nederlandse fans de lucht in slingeren, start met zijn 2006-Audi vanaf P14.

480_start_9784

start_dtm

Start
Ekström pakt als de rode lichten gedoofd worden de leiding. Achter Scheider en Kristensen heeft Martin Tomczyk een goede start. Tomczyk, de winnaar van vorig jaar op CPZ, pakt met een raketstart twee plaatsen winst van P6 naar 4. Albers was goed weg, maar werd bij de Gerlachbocht naar buiten geduwd hetgeen hem tijd kost. Hij valt terug achter Susie Stoddart naar P17.

480_albers_9803

Vier Audi’s
Na de eerste van 38 ronden leiden vier Audi’s, terwijl Bruno Spengler op plaats 5 de beste Mercedes-man is. Paul di Resta (ook Mercedes en ooit winnaar op Zandvoort van de Masters of Formula 3) is zesde, terwijl Jamie Green (die na een slechte start is teruggevallen van P4 naar 7) en Mike Rockenfeller ook bij de beste acht zitten en virtueel in de punten racen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet