DTM

DTM: Ekström zegeviert op Zandvoort, race Albers zeer snel over na crash


albers

Uit voor Albers
In de tweede ronde is het feest helaas al over voor de fans van Christijan Albers. Hun idool geraakt met de linkerwielen in het gras en kan de wagen niet meer corrigeren. De winnaar van de Zandvoortse DTM-race van 2003 ramt zijn linkervoorkant in de vangrail, beschadigt de motorkap en eindigt roemloos als eerste uitvaller. Albers baalt uiteraard vreselijk en staat even teleurgesteld nog met zijn helm op zeer teleurgesteld achter de vangrail naar zijn nog steeds racende collega’s te kijken.

480_ekstrom_actie_8042

Grote voorsprong
Na zes ronden hebben Ekström en de altijd graag op Zandvoort rijdende Scheider al dik drie seconden voorsprong op de nummer drie Kristensen. Dat is voor DTM-begrippen een enorm gat. Tomczyk volgt op 3,6 tellen, Spengler al op 6,7, Di Resta op 7,4 en Green op 8,0.

Déja vu
In de zevende ronde maakt ook Katherine Legge een foutje. De ploeggenote van Albers gaat toevalligerwijs bij dezelfde bocht als de Nederlander het gras op en weet maar net haar auto uit de vangrail te houden. Na deze actie ligt neemt ze de laatste plaats over de kleurloze Ralf Schumacher.

480_duel_9855

Pitstops
Na de negende ronde komen de eerste coureurs binnen voor hun eerste van twee verplichte pitstops. Green, Rockenfeller, Spengler en Oliver Jarvis (afgelopen jaar op Zandvoort winnaar van de A1GP) komen als eerste binnenstormen. Tom Kristensen volgt een rondje later, net als Tomczyk, Di Resta, Bernd Schneider en de op P9 rijdende Markus Winkelhock. Na de 11de ronde komt ook de koploper binnen. Ekström heeft met zijn Red Bull-team een geweldige stop. Binnen 3,3 seconden heeft hij nieuwe Dunlop-banden gekregen en is hij weer volgetankt. Timo Scheider leidt nu, maar hij is op dit moment de enige die nog geen stop heeft gemaakt. De Duitser volgt een rondje later in de pitlane en is ook snel met de wissel. Hij komt vlak achter Ekström als de nummer twee de baan op.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet