Formule 3

Formule 3: Henki Waldschmidt debuteert op Zandvoort met SG Formula

henki_waldschmidt

Autocoureur Henki Waldschmidt staat aan de vooravond van een nieuwe uitdaging. Ondanks dat het jonge racetalent reeds twee jaar in de internationale autosport actief is, maakt de geboren Hagenaar pas komend weekend zijn officiële debuut met het Franse SG Formula op het Nederlandse duinencircuit in de Formule 3 Euroseries. Waldschmidt kan niet wachten om vanaf vandaag van start te gaan op het Noord-Hollandse circuit.

Tekst en foto: PR

De combinatie van vele snelle en blinde bochten, natuurlijke hoogteverschillen, onvoorspelbare weersomstandigheden en tribunes vol enthousiast publiek geven de Formule 3 junior extra adrenaline. Op zijn 4,300 meter lange thuiscircuit wil de rijder van het Toyota Young Drivers Program dan ook echt vlammen. Een ambitieuze doelstelling voor de debutant en zijn eveneens in de Formula 3 debuterende team.

Veel werk
Er moet nog veel werk verzet worden, maar voorgaande races hebben zowel Henki als het Franse SG Formula laten zien de zaken beter en beter voor elkaar te hebben. Ze hopen deze opgaande lijn voort te zetten, zeker met de steun van zijn trouwe fans in de rug. Het publiek kan dus rekenen op genoeg spektakel in deze ultracompetitieve mondiale klasse. Daarnaast komen dit weekend natuurlijk ook de Deutsche Toerwagen Masters (DTM) en de Porsche Carrera Cup in actie op Zandvoort. Een mooi programma dus voor alle raceliefhebbers.

Bloed stroomt sneller
Henki Waldschmidt: "Mijn bloed begint nu al sneller te stromen. Ik ben enorm enthousiast om mijn debuut te maken op Zandvoort. Ondanks dat ik Nederlander ben heb ik daar gek genoeg nog nooit gereden. We moeten realistisch zijn; we hebben nog een lange weg te gaan. Maar we komen steeds beter in ons ritme. Zowel het team SG Formula als ik zijn supergemotiveerd en wat is er mooier dan als Nederlander voor je thuispubliek te scoren? Daar hoop ik dus op. Ik ben klaar voor de strijd!’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet