Formido Swift Cup

Swift Cup: Ook als je nog nooit op Assen hebt geracet, kun je scoren! (lang)


Straf inlossen
Aan het eind van de vijfde ronde ging Marcel Dekker inderdaad naar binnen om door de pitstraat te rijden. Tim van Gog pakte daarmee de leiding, terwijl Carlo Bermes, Niels Langeveld, Jeroen den Boer, Alexander Keijzers en Hans Bos volgden.

480_verspaget_0176

Karel Verspaget was 7de, vlak voor Sandra Douma die als 8ste algemeen de snelste lady was. De tweede dame was Suzanne Jager op de 16de stek.

Flinke strijd aan kop
In de 7de ronde was er pech voor Alexander Keijzers. Op weg naar zijn beste raceprestatie ooit, spinde hij in de rondte. Hij zou later uitvallen. Ook Hans Bos verloor daarbij een aantal plaatsen en viel terug naar P9. Jeroen den Boer had inmiddels de derde stek veroverd ten koste van Niels Langeveld.

480_bermes_0217

Na 7 van de 12 te verrijden ronden zaten koploper Van Gog, Bermes, Den Boer en Langeveld binnen 0,7 seconde. De nummer 5 Verspaget had inmiddels een gaatje van 4,3 seconden moeten toestaan. Hij zag tevens Sandra Douma in zijn nek hijgen.

480_langeveld_0106

Langeveld zet aan
Niels Langeveld, die voor het eerst op Assen racet, had het erg naar zijn zin. Hij verschalkte in de achtste ronde Jeroen den Boer en even later ook Carlo Bermes, waardoor hij op driekwart van de heat als tweede over het TT-circuit scheurde. Hij had slechts een halve tel achterstand op koploper Tim van Gog, dus een eerste zege zat er voor Langeveld zeker nog in. Verspaget zette ondertussen een superronde neer van 2.08,248 en zo sloot hij weer aan bij de topvier. Deze rappe lap zou Karel na afloop een bonuspunt voor de snelste raceronde opleveren.

480_slaghekke1_636

480_slaghekke2_6777

480_slaghekke3_648

480_slaghekke4_652

480_slaghekke5_8802
Jeroen Slaghekke verllor zijn Swift in de Ruskenhoek en kwam hard in aanraking met de vangrail.
De wagen was voor de zondagrace weer hersteld.

Slotfase
Marcel Dekker had natuurlijk veel plaatsen verloren vanwege de drive through. Met nog drie ronden te gaan lag de 18-jarige rijder op de 15de stek. Hij zou uiteindelijk als 14de worden afgevlagd. Verspaget zette zijn jacht voort en pakte de 4de stek af van Jeroen den Boer. In de laatste ronde had Niels Langeveld 0,348 seconde achterstand op Tim van Gog. Lukte het hem nog om Van Gog van de winst af te houden?

480_vangog_actie_6827

Nee, het is de Haarlemmer die de zege pakte en daarmee tevens de pole position voor de zondagrace veilig stelde. Niels Langeveld pakte een keurige tweede stek, vlak voor Carlo Bermes en Karel Verspaget.

Zeer spannend
Dat de topvier binnen 0,882 seconde van elkaar over de finish is gegaan, geeft wederom aan hoe spannend de Formido Swift Cup momenteel is. Omdat Jeroen den Boer met P5 voor Hans Bos (8ste) is geëindigd, heeft Wijzonol-rijder Den Boer nu de koppositie in het tussenklassement alleen in handen. Bos was met Den Boer als gedeeld klassementsleider naar Assen afgereisd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet