Clio Cup

Clio Cup: Melvin de Groot zesde winnaar van het seizoen (lang)

480_melvin_7455

Mede dankzij de ‘reversed grid’ is er geen sprake van eentonigheid in de voorhoede van de Dunlop SportMaxx Clio Cup. Melvin de Groot won op TT Circuit Assen zijn eerste race van het seizoen, daarmee hebben maar liefst zes rijders al één of meer zeges geboekt.

480_sloot_8418

Sandra van der Sloot won haar tweede race dit jaar. Haar zege was zeer overtuigend.
Inhalen in de Dunlop SportMaxx Clio Cup is erg moeilijk, vooral in de competitief zeer sterke voorhoede. Dat leidt ertoe dat het ‘lijfelijk contact’, en dus het aantal schadegevallen, toeneemt.

Tekst: Roy van der Laan / PR
Foto's: Gerrie Hoekstra, Tim Böhme en Chris Schotanus
 

480_lammers_8478

Het startveld van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup op TT Circuit Assen werd uitgebreid met niemand minder dan Jan Lammers. De gastrijder verving bij Team Bleekemolen Sebastiaan Bleekemolen, die op Silverstone in de Porsche Supercup uitkwam en daar een mooi resultaat boekte. Het was een druk weekeinde voor Lammers; hij reed ook een dubbele gastrace in de Formule Ford en hij kwam (uiteraard) in de Samsung BMW 130i Cup in actie.
Mickey Bertram ontbrak. De leider in de Olympia Cup, het klassement voor minder ervaren rijders, keerde terug naar de Samsung BMW 130i Cup waarin hij vorig jaar ook al uitkwam en waarin hij toen het ‘BMW-equivalent’ van de Olympia Cup won. Kijk niet verbaasd op als Mickey toch nog een keer in de Dunlop SportMaxx Clio Cup in actie komt, bijvoorbeeld tijdens de Wijzonol Trophy als de Samsung BMW 130i Cup niet van de partij is. “Ik heb mijn Clio nog”, aldus Mickey.
Hoevert Vos mocht niet starten, een straf die hij tijdens de Jubileumraces kreeg opgelegd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet