Formula Ford

Formule Ford: Liroy Stuart snel maar Simon Knap scoort in Assen het best (lang)

480_liroy_6430

Liroy Stuart was in Assen de snelste man van het veld maar Simon Knap deed uiteindelijk de beste zaken voor de strijd om de titel. Stuart won race één maar werd in race twee aan de leiding liggend teruggefloten na een valse start.

480_knap_9497

Simon Knap bekroonde twee inhaalraces met een tweede plaats en een overtuigende overwinning. Rogier Jongejans sloot een moeilijk weekend goed af met een derde en tweede plaats terwijl John Svensson in race twee de derde plaats voor zich opeiste.

480_uitert_082

In de Zetec Cup ging de winst tot twee keer toe naar Arthur van Uitert die daarmee Raymond Surink voorbleef. Met overal in het weliswaar kleine veld fraaie gevechten en veel positiewisselingen waren de twee races het aankijken meer dan waard.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Gerrie Hoekstra, Chris Schotanus en Tim Böhme


Met dertien auto’s, elf Duratecs en twee Zetecs, een wat mager veld tijdens de alleen voor het Nederlands kampioenschap meetellende Formule Ford-wedstrijd op TT Circuit Assen. Een aantal inschrijvers had van deelname afgezien toen bleek dat, op het voor hen onbekende circuit, de trainingsmogelijkheden beperkt waren tot één vrije training van 25 minuten op de zaterdagochtend.

480_magnussen_6558

Iemand die wel de moeite had genomen om naar Assen te komen was Kevin Magnussen, de 15-jarige zoon van ex Formule 1-rijder Jan Magnussen. De Deen kwam aan de start met de volledig in eigen land ontworpen en gebouwde Aquila.

480_lammers_551

De Geva-gastenauto werd dit keer bemand door niemand minder dan Jan Lammers die met deelname aan zes races een druk weekend beleefde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet