IndyCar

IRL: Ryan Hunter Reay boekt eerste Indycarzege op Watkins Glennhelm_ryan
Leuke rite. Vrouwelijke fans toucheren de helm van Ryan Hunter Reay kort voor de race. Het
zou hem geluk brengen.

Nog meer incidenten
Voor het team van Ganassi Racing was de ellende nog niet voorbij, want juist onder deze neutralisatie verloor Danica Patrick de controle over haar AGR-bolide en zeilde exact bij Scott Dixon’s crew binnen. Het mag een wonder heten dat er niemand gewond werd. Milka Duno bezorgde A.J. Foyt IV de remtest en beiden werden eveneens onder neutralisatie uitgeschakeld. Daarna volgde de volgende neutralisatie voor een crash van Jamie Camara. Uiteindelijk kon er nog zeven ronden echt geracet worden.

Sterk optreden Darren Manning
Na enkele matige optredens bij het team van A.J. Foyt had men de Brit Darren Manning de wacht aangezegd. Op Watkins Glenn was Manning voor het eerst dit seizoen een potentiële kanshebber voor de overwinning. Manning reed zelfs even aan de leiding en kwam drie ronden eerder binnen dan de leiders. Manning: “In de slotfase besloten we om buiten te blijven. Ik kon alleen maar afwachten en andere mensen voorblijven.”

Na de laatste herstart reed Rahal Letterman-coureur Ryan Hunter Reay onbedreigd naar de zege in zijn 16e Indycarwedstrijd. De in Texas geboren Ryan Hunter-Reay: “Ik ben een Amerikaanse jongen die voor een Amerikaanse racelegende op één van de mooiste Amerikaanse circuits wint. Bovendien is het vandaag de 4e juli.”Teameigenaar Bobby Rahal: “Sinds Ryan bij ons team gekomen is, is het niveau behoorlijk gestegen.” Tony Kanaan liep tijdens de warming-up een geblesseerde pols op maar eindigde ondanks zware pijn toch nog als derde.

ryan_hunter_reay
Ryan Hunter Reay op weg naar de overwinning voor het team van Rahal Letterman Racing.

UITSLAG
1. Ryan Hunter-Reay Dallara Honda 60 ronden
2. Darren Manning Dallara Honda + 2.4008 seconden
3. Tony Kanaan Dallara Honda + 4.1054 seconden
4. Buddy Rice Dallara Honda + 4.8111 seconden
5. Marco Andretti Dallara Honda + 5.3132 seconden
6. Bruno Junqueira Dallara Honda + 5.8084 seconden
7.Mario Moraes Dallara Honda + 8.6249 seconden
8. Graham Rahal Dallara Honda + 9.4563 seconden
9. Hideki Mutoh Dallara Honda + 10.1785 seconden
10. EJ Viso Dallara Honda +10.8602 secondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet