Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen veertiende, Sebastiaan netjes vijfde (update)

Jeroen Bleekemolen heeft weinig plezier gehad van zijn pole position tijdens de race van de Porsche Supercup op het circuit van Silverstone. Hij lag op kop, toen hij door Jaap van Lagen van de baan werd getikt. Een geluk bij een ongeluk voor Jeroen: zo goed als alle favorieten vielen uit. De klassementsaanvoerder kon zijn voorsprong in de tussenstand daardoor zelfs verder uitbreiden. Sebastiaan Bleekemolen hield zijn auto onder de zeer moeilijke omstandigheden op de baan en eindigde prachtig als vijfde. Paul van Splunteren viel uit met een vastgeslagen versnellingsbak, terwijl zijn teamgenoot bij HSF Porsche Eindhoven Simon Frederiks vier keurige punten scoorde.

Tekst: Roy van der Laan. foto's: Porsche

start-silverstone-supercup-

Op een kletsnat Silverstone pakte Jeroen Bleekemolen bij de start de leiding. Nog in de eerste ronde werd hij van de baan getikt. “Ik was al een paar keer door Jan Seyffarth geraakt, uiteindelijk werd ik door Jaap van Lagen van het asfalt geduwd”, aldus de klassementaanvoerder. “Ik kon gelukkig nét uit de grindbak komen en mijn race vervolgen. Ik lag op dat moment op de 24ste plek. Mijn doel op dat moment was proberen om de race uit te rijden en in de punten te eindigen. Uiteindelijk kwam ik als veertiende over de finish en pakte ik zo toch nog een paar punten.”

Niet blij
Jeroen was uiteraard niet blij met de situatie. “Dit is al de tweede keer dit seizoen dat ik van de baan ben gereden. Mijn achtervolgers rijden te agressief, te aanvallend. Dat gaat een keer fout, zoals we ook vandaag hebben gezien.”
Het klinkt gek, maar het is zo: Jeroen kwam op Silverstone nog goed weg. Onder de extreem moeilijke omstandigheden vielen de meeste favorieten immers uit, zodat Jeroen zijn voorsprong in het tussenklassement kon uitbouwen (!). Van de top zeven in de tussenstand, voorafgaande aan de race op Silverstone, scoorde alleen Jeroen punten. Dat geeft duidelijk aan hoe extreem de race was, met dank aan het weer.

Kapotte radiator
Jaap van Lagen kon na de aanrijding met Jeroen Bleekemolen doorrijden, waarna hij zelfs op kop lag. Uiteindelijk moest hij met een te hoog oplopende olietemperatuur, het gevolg van een kapotte radiator, de pijp aan Maarten geven. Van Lagen over de beginfase van de race: “Ik had een wereldstart en probeerde mijn derde plaats na de eerste bocht te verdedigen. Ik zag geen hand voor ogen, waardoor ik besloot om buiten de ideale lijn te gaan rijden. Daar was het door aquaplaning zo glad, dat ik tegen de wagen van Bleekemolen gleed. Gelukkig wist hij zijn weg te vervolgen, terwijl ik naar de eerste plaats steeg. Eenmaal achter de safetycar zag ik dat de olietemperatuur dusdanig begon op te lopen, dat ik besloot om de wagen in de pitstraat te parkeren.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet