V8 Supercars

V8 Supercars: Ford 2 Holden 1 op Hidden Valley

Met een overwinning en twee tweede plaatsen verstevigde de 27-jarige Mark Winterbottom op Hidden Valley zijn leiderspositie in de stand om het Australische V8 Supercarkampioenschap,

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Ford Motorsport Australia

5-winterbottom-5-winterbottom-rd06-4385
Mark Winterbottom beleefde een sterk weekend op Hidden Valley bij Darwin

Winterbottom verstevigt leiderspositie
Met één overwinning en twee tweede plaatsen verstevigde FPR-coureur Mark Winterbottom zijn leiderspositie in het spectaculaire Australische V8 Supercarkampioenschap. Winterbottom voert het kampioenschap met 1402 punten aan, gevolgd door Holden-coureur Garth Tander met 1344 punten. Garth Tander pakte afgelopen weekend de zege in de tweede wedstrijd op Hidden Valley Raceway in de buurt van Darwin.

De eerste wedstrijd was een gemakkelijke prooi voor Winterbottom. Hij reed zijn Ford Falcon vanuit pole-position onbedreigd naar de zege. Teamgenoot Steven Richards eindigde op 13 seconden achterstand als tweede gevolgd door de Holden van Garth Tander. Ford Australié heeft voor 2009 drastische bezuiningsmaatregelen aangekondigd. Het team van Ford Performance Racing is één van de weinige teams die nog op de volledige financiële steun van Ford kan rekenen.

In de tweede wedstrijd verloor Winterbottom de leiding in de pitlane doordat hij iets te lang wachtte waardoor teamgenoot Steven Richards en Holden-coureur Garth Tander konden profiteren. Doordat er een vlag op het rechte stuk lag kwam de safetycar kort voor het einde van de tweede wedstrijd in actie. Die neutralisatie viel in het voordeel van Garth Tander uit. De Holden-coureur kon daardoor de leiding nemen en de tweede wedstrijd op zijn naam schrijven.

De derde wedstrijd leverde een overwinning voor Steven Richards op. De FPR-Fords van Steven Richards en Mark Winterbottom waren dominant met de Holden van Garth Tander in hun kielzog. In de allerlaatste zag Craig Lowndes met een enorme “blew-up” een goede klassering in rook opgaan. Ondanks hele slechte remmen wist Supercar-veteraan Russell Ingell toch nog als vierde te eindigen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet