Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Da Costa en Jokinen zegevieren in Oschersleben

Antonio Felix Da Costa en Johan Jokinen hebben op het circuit van Oschersleben een overwinning in het NEC Formule Renault 2.0 geboekt. Beide rijders profiteerden optimaal van de absentie van ondermeer Valtteri Bottas en boekten zodoende hun eerste zege in de Formule Renault 2.0.

start

De vierde ronde van het NEC Formule Renault 2.0 werd verreden op het circuit van Oschersleben tijdens het FIA GT evenement. Geen gelukkig gekozen datum, want tegelijkertijd kwam de Eurocup Formule Renault 2.0 uit op de Hungaroring. En dus ontbraken alle Eurocup deelnemers in Oschersleben, waaronder de nog onverslagen Valtteri Bottas.

osc2

Tijdens de kwalificatiesessies op vrijdag was het flink stuivertje wisselen in de top 10. Alle deelnemers waren werkelijk aan elkaar gewaagd, waardoor de spanning duidelijk opliep. Uiteindelijk claimde Da Costa de pole voor de eerste race, terwijl Jokinen de tweede race vanaf de pole positie mocht starten. Van de Nederlandse deelnemers scoorde Nigel Melker het beste, hij mocht zijn race van respectievelijk de zesde en de vijfde plaats aanvangen. Nick Catsburg had een uitstapje tijdens de eerste kwalificatie, waardoor hij veroordeeld was tot een 17e en 14e startpositie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet